Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Paks vobiscum?

  • 2013. december 19.
  • Pauló Gergő

A paksi atomerőmű tervezett bővítéséről rendezett konferenciát az ELTE Humánökológia mesterszak 2013. december 13-án a Párbeszéd Házában, Sólyom László elnökletével. A tanácskozás előadói a jogász, a közgazdász, a teológus, az energiapolitikus, a külpolitikai illetve környezetgazdálkodási szakember szempontjai szerint vizsgálták minden idők legdrágább magyarországi beruházásának várható hatásait, költségeit és szükségességét.

A konferencia előadói a következők voltak: Béres Tamás (Evangélikus Hittudományi Egyetem), Deák András György (Külügyi Intézet), Feiler József (REC), Felsmann Balázs (Corvinus Egyetem), Fülöp Sándor (a jövő nemzedékek volt országgyűlési biztosa), Kaderják Péter (Corvinus Egyetem), Munkácsy Béla (ELTE), Perger András (Energia Klub).

Paks, konferencia

A konferencián a beruházás nagyságrendjéből és környezeti kockázataiból következően a társadalmi részvétel szükségességéről, a magyar politikai vezetés hozzáállásáról, az atomenergiával kapcsolatos európai és világszintű trendekről, az atomenergia gazdaságosságáról, a lehetséges veszélyekről és kockázatokról, az ország kitettségéről, függőségéről, az atomenergia termelés klímavédelemhez való hozzájárulásáról és a lehetséges alternatívákról volt szó.

Részletes összefoglaló a greenr.blog.hu oldalon olvasható.

Teljes cikk és forrás: greenr.blog.hu