Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztálási program társasházak részére

  • 2017. március 08.
  • Csilla

A fővárosban több, mint egy évtizede zajlanak lakossági komposztálási programok. Most a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatásával újabb 50 társasház, családiház, óvoda és iskola juthat komposztálóedényekhez.

A programra jelentkező társasházak, családiházak, óvodák és iskolák kétféle komposztálóhoz juthatnak: egyik a konyhai, a másik a kerti szervesanyagok,vagyis zöldjavak komposztálására szolgál. Az átadási rendezvényen először egy interaktív, vetítéssel kísért ismeretterjesztő előadás hangzik el, Egyél komposztot ― a talajtól a parajig címmel.


Az előadás utáni kérdéseket követően egy használati megállapodás aláírásával térítésmentesen kapják meg a résztvevők a komposztálóedényeket és a komposztálási praktikákról szóló kiadványokat, valamint  a plakátokat.

A társasházak jelentkezéséhez legelőször is szükség van egy lelkes lakóra, aki komposztmesterként vállalja, hogy gondozza a komposztáló edényeket. A leendő komposztmestereknek ajánlatos a lakóközösséggel megbeszélni, hogy részt kívánnak-e venni a programban. Az aggódó lakótársak megnyugtatására szolgálhat, hogy a komposztálás veszélytelen, természetes folyamat (gondoljunk az erdőre), némi odafigyeléssel még szaghatásokkal sem kell számolnunk. A jelentkezők az egyesület honlapjára látogatva jelentkezhetnek:

A honlap nyítóoldalán felül lévő Jelenkezés fülön megjelenő adatlapon a Jelentkezések programokra kiválasztása után a helyszínnél a Fővárost kell kiválasztani. Majd a lakóközösség, családiház, óvoda, iskola (esetleg intézmény) közül a megfefelelőt kijelölni. Az intézmények esetében egyelőre fel szeretnénk mérni az igényeket! A jelentkezőket az átadási rendezvények időpontjának megbeszélése érdekében külön értesítjük.


Tehát, társasházak (lakóközösségek), családiházak, iskolák, óvodák, intézmények jelentkezésést várjuk!

A programra internet kapcsolat híján a SZIKE Egyesületnél névvel, címmel lehet hétfőtől péntekig, napközben jelentkezni. Telefonszám: 409-0449. Drótposta: [email protected]

Jelentkezés az egyesület honlapján.

Az átadási rendezvények várhatóan 2017. április-május hónapjában zajlanak le.

komposztálás