Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Koch's Torma Kft helyreigazítási kérelme

  • 2007. augusztus 14.
  • humusz

Hulladék Munkaszövetség


Budapest

Saru u. 11.

1111




Tisztelt Munkaszövetség!


A Koch’s Torma Kft. 6100 Kiskunfélegyháza, I. ker. 241. sz. a. gazdasági társaság megbízásából és képviseletében az alábbiakat jelentem be:


A HUMUSZ elnevezésű internetes oldalon 2007. aug. 8. napján megjelent híranyagában „Guargumit tartalmazó élelmiszerek” c. cikkében a guargumit tartalmazó élelmiszerek között az „asztali torma (Koch’s Torma Hungary Kft. Kiskunfélegyháza)”, továbbá „majonézes torma pikáns (Koch’s Torma Hungary Kft. Kiskunfélegyháza)” terméket is feltünteti.

Ez a közlés nem tartalmazza azt a nyilvánvaló - és a Koch’s Torma Kft. beszállítói által igazolt tényt, hogy a guargumi adalékot nem a szennyezett guargumit forgalmazó két cégtől szerezte be a Kft.


A cikk első bekezdésében olvasható közlés olyan benyomást kelt az olvasóban, mintha a Koch’s Torma Kft. termékei is az India Glycols Ltd., és az Unipektin Ag. dioxinnal szennyezett guargumi-adalékot tartalmaznának.


A fenti állítás a Ptk. 84. §-ban foglalt - Koch’s Torma Kft. személyhez fűződő jogait sérti, azért ennek alapján a Koch’s Torma Kft. 6100 Kiskunfélegyháza I. ker. 241. sz. a. gazdasági társaság az alábbi


helyreigazítás


közzétételét igényli a Ptk. 84. §. (1) bek. c) pontja és d) pontja szerint az alábbi közlemény nyilvánosságra hozatalát a HUMUSZ internetes weboldalán, ugyanazon helyen és azonos rovatban, ahol a sérelmes tájékoztatás megjelent, az igény kézhezvételétől számított 3 napon belül.

 

A Koch’s Torma Kft.6100. Kiskunfélegyháza I. ker. 241. sz. a. gazdasági társaság az általa előállított élelmiszeripari termékekben nem használt és jelenleg sem használ olyan guargumi adalékanyagot, amely az Indiai Glycol Ltd., illetve Unipektin AG.-től származik. Ezen cégektől a Koch’s Torma Kft. soha guargumi adalékot nem vásárolt.

A Kft. dioxinnal szennyezett guargumi adalékot sem korábban, sem jelenleg nem használ fel termékei előállítása során.

A Koch’s Torma Kft. termékeiben mindezideig egyetlen hatóság sem állapított meg dioxinnal szennyezett guargumi adalékanyagot.

A Koch’s Torma Kft.6100. Kiskunfélegyháza I.ker.241. sz. a. gazdasági társaság az MgSZHK Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság részére ([email protected]) 2007. augusztus 6-án megtette a felhívásnak megfelelően a bejelentést.


A kft. csatolta azokat a beszállítói nyilatkozatokat, melyben igazolták és garantálták a beszállítók, hogy nem a felhívásban szereplő két cégtől (Indiai Glycol Ltd., Unipektin AG.) származnak a gyártás során felhasznált guargumi tételek.


Beszállítók írásban arról is nyilatkoztak, hogy a Kft. részére előállított illetve szállított guar gumi illetve guargumit tartalmazó adalékanyagot vizsgálatát az előírásoknak megfelelően, megrendelték, és a vizsgálati eredményeket a Kft. rendelkezésére bocsátják.


2007. augusztus 07-én a Bács-Kiskun Megyei MgSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság ellenőrzést tartott a Koch’s Torma Kft. telephelyén és elfogadta a termékbiztonság érdekében megtett intézkedéseket. A vizsgálati eredmények a 33. héten várhatóak.

 

Amennyiben a fenti igénynek Önök határidőben nem tesznek eleget, ügyfelem jogos igényét a bíróság előtt érvényesíti, és a perrel felmerülő, továbbá a sérelmes közlemény által okozott valamennyi kárigényét Önökkel szemben érvényesíti a Ptk. 84. §-ban írottak szerint, beleértve a gazdasági életben okozott kár, és forgalom kieséssel okozott kár megtérítése iránti igényét is.

 

 

Ajánlott

Tértivevény

Mell: ügyvédi meghatalmazás

E-mailben: www.humusz.hu

 

 

 

 

Tisztelettel:




Koch’s Torma Kft. képv:

Dr. Kovalcsikné Dr. Kalmár Éva