Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Klíma-barátság” projekt

  • 2014. október 31.
  • Ressinka Agnes

A váci székhelyű Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány, valamint a svájci ’myclimate’ szervezet "Klíma-barátság" című közös projektje 2013 októberében indult és 2014 októberében érkezett el a végállomásához.

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg. A projekt célja, hogy olyan megoldások, válaszok kidolgozására ösztönözze az iskolákat, a diákokat és a pedagógusokat, amelyekkel saját maguk tudnak egy-egy kis lépést tenni Földünk klímájának védelme érdekében.

A projekthez - a Svájci Hozzájárulás támogatásának köszönhetően - több magyar és svájci iskola is csatlakozhatott. A közreműködő iskolák diákjai a klímavédelemmel kapcsolatos projektmunkákat dolgoztak ki, amelyekkel egy internetes szavazás keretében meg is mérettették magukat. Klímanapot kezdeményeztek iskolájukban, valamint benevezhettek egy internetes nemzetközi klímavédelmi versenyre is, amelyen még afrikai iskolák is megjelentek. A sikeres szervezésnek köszönhetően a projekt keretében megvalósított eseményeken több ezer diák vett részt.
Munkájuk jutalmaként 80 diák juthatott el 2014 nyarán a Dunakanyarban, a Börzsöny lábainál fekvő Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központban megrendezett négy „Természet és Klíma” táborba. A projekt céljait és sikerét mi sem támasztja alá jobban, mint az a lelkesedés, elkötelezettség és kreativitás, amellyel a táborokban részt vevő diákok az újabb és újabb feladatokba, csoportmunkákba vetették bele magukat.
Az együttműködés további eredménye az újonnan megjelent, pedagógusoknak szóló, fenntarthatósági és klímavédelmi foglalkozásokat, modulokat tartalmazó kiadvány.

További információ:

Magosfa Alapítvány

http://www.magosfa.hu/
[email protected]
+36-27-375 450


Forrás: a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány