Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kitakarították a Szigetközt

  • 2007. április 03.
  • humusz

Önkéntesek gyûjtötték a hulladékot szombat délelõtt a Szigetközben. Az aktivisták több tíz kilométeren teljesen kitakarították a térséget. Elsõsorban a vízpartokon, az utak és a kerékpárutak mentén szedték össze a szemetet.

 


Szombat délelőtt 11 település önkéntesei több mint 1000 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a Szigetközben. A résztvevők azt mondják, csak akkor jön több kiránduló a páratlan szépségű Szigetközbe, ha a tájat nem csúfítja el a sok szemét. Alig néhány óra alatt többek között autógumikat, gumicsizmákat és rozsdás konyhai edényeket gyűjtöttek össze, de előkerült egy olyan számla is, amelyet már régóta keresett az egyik környékbeli polgármester.

Dunakilitin szinte az egész falu megmozdult az akció hírére. A résztvevők felosztották egymást között a területet, és méterről méterre fésülték át a környéket. A Mosoni- Duna mellett a cserkészek, a faluközpontban és környékén a nyugdíjas klub tagjai, a közút mellett az önkormányzati képviselők gyűjtötték a szemetet - mondta a Független Hírügynökségnek Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere.

Az eldobált kacatokat a mosonmagyaróvári szeméttelepen semmisítik meg. A szemétgyűjtési akció hírére egyébként a környéken a guberálók is megjelentek, ezért az összegyűjtött hulladékot polgárőrök őrzik, amíg el nem szállítják.

 

 

Forrás: Hirszerző (- Független Hírügynökség)