Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szembenéztél már a mai betevőddel?

  • 2010. december 06.
  • graczek

Az amszterdami központú Fairfood International non-profit szervezet új online kampánya a Face Your Food arra hívja fel a nyilvánosság figyelmét, hogy még inkább tudatosan járjon el az élelmiszerekkel kapcsolatban.

Az élelmiszeriparnak jelentős hatása van világunkra. Több ezer növény- és állatfajt fenyegetnek a káros mezőgazdasági tevékenység hatásai. Szerte a világon gazdálkodók milliói szenvednek a méltánytalan kereskedelem következtében. Az élelmiszeriparnak megvan a hatalma és egyben a felelőssége is, hogy biztosítsa, ételeink melyeket élvezettel fogyasztunk, nem károsítják bolygónkat. A Fairfood International független lobbi szervezetként, arra ösztönzi az élelmiszeripart és az italgyártókat, hogy felelősségük tudatában cselekedjenek és tegyék termékeiket minél fenntarthatóbbá.

"A méltánytalan körülményekkel, melyek között az általunk fogyasztott élelmiszereket termelik, csak akkor tudunk szembeszállni, ha a fogyasztók tudatában vannak saját erejüknek." – mondja a Fairfood elnöke, Frank van der Linde. Szállj be te is a küzdelembe!

Az ENSZ Élelmezési Világnapon (október 16.) útjára indított kampány honlapján (www.face-your-food.org) a Fairfood minden érdeklődőt szeretettel vár egy rövid video erejéig. A félperces felvételt, melyen minden résztvevő saját belátása, hangulata, kreativitása szerint eszik-iszik, a program autómatikusan visszajátsza, így szembesítve minket a kérdéssel: "honnan kerül mindennapi betevőnk, az asztalra". A videót ezután megoszthatjuk ismerőseinkkel is a Facebook-on, ezzel fejezve ki támogatásunkat a Fairfood és elkötelezettségünk egy fenntarthatóbb jövő iránt.

Fairfood International egy közérdekű kampány és lobbi szervezet, mely a fenntarthatóság növeléséért küzd az élelmiszeripar területén, így járulva hozzá világszerte a szegénység és éhinség elleni küzdelemhez.

Bővebb információ a szervezetről: www.fairfood.org