Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jönnek az egészséges Coke és Pepsi üdítők

  • 2007. március 22.
  • humusz

A Coca-Cola és a PepsiCo vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított egészséges szénsavas üdítõket készül piacra dobni. A vállalatok azért kényszerülnek erre a lépésre, mert az emberek egyre inkább elfordulnak a cukros italoktól, amelyek sokak szerint elhízáshoz vezetnek.

 

Bizonyára sokan lesznek, akik kételkednek abban, a Coca-Cola és a PepsiCo termékei egészségesek lesznek. A vállalatok számára azonban nagy kihívás és marketinges feladat, hogy ezt elhitesse a fogyasztókkal - cikkez az International Herald Tribune.

Néhány hónapon belül mindkét cég új szénsavas üdítővel jelentkezik. A Diet Coke Plust és a PepsiCo új termékét, a Tavát vitaminokkal és ásványi anyagokkal turbózzák fel.

 

Bár a szénsavas üdítők piaca még mindig eléri a 68 milliárd dollárt az Egyesült Államokban, a vásárlók egyre inkább másfajta italokat keresnek, úgymint vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított víz, juice vagy zöld tea. A 2005-ös volt az első év, amikor visszaesett a szénsavas üditők eladása, és ez még a light üdítőkre is igaz volt.

A Coca-Cola vezérigazgatója szerint a diet és a light üdítők egészséges és wellness márkák, hiszen kevés kalória van bennük. Hozzátette, hogy a Diet Coke Plusszal szélesítették a választékot, hogy új vásárlókat vonzzanak. A Pepsi Tava nevű terméke számos vitamint tartalmaz, mint a B3, a B6 és az E-vitamin, illetve a króm. A Diet Coke Plusban pedig B6, B12 vitaminok, magnézium és cink található.

 

Az egészséges szénsavas üdítők ideája nem újkeletű. 2004-ben a Cadbury Schweppes okozott meglepetést, amikor megjelentette 7Up Plus termékét, egy alacsony kalóriatartalmú szénsavas üdítőt hozzáadott vitaminnal és ásványi anyagokkal.

A Diet Coke Plust idén tavasszal fogják bevezetni és hasonló áron lehet majd kapni mint a light kólát. A Tavával várhatóan ősszel jelenik meg majd a Pepsi, ennek az árát egyelőre nem tudni. Dawn Hudson, a Pepsi észak-amerikai elnöke szerint új üdítőjük a megszokottnál kevésbé lesz szénsavas, és egzotikus íze lesz.

 

 

Forrás: www.mfor.hu