Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Játszd újra! pályázat eredményhirdetése

  • 2015. május 15.
  • Csilla

Tavasszal hirdette meg a Humusz Játszd újra! Játékok újragondolása c. pályázatát, melyre óvodás csoportok jelentkeztek. Rengeteg ötletesen újjávarázsolt, illetve újrahasznosított anyagból készült játék érkezett be hozzánk, a nyerteseket hirdetjük most ki.

Ha valamiről, határtalan kreativitásukról ismertek az óvodapedagógusok - és ezt a mostani pályázatra beérkezett alkotások is jól prezentálják. Nyerteseket azonban muszáj kiválasztani, íme a zsűrizés eredménye.

Zsűrizésnél több szempontot is figyelembe vettünk a kreativitás mellett, például hogy a játék mennyi gyermeket foglalkoztat egyszerre, pedagógiai és szemléletformáló hatása, készítésnél óvodások bevonása, régi játékok, anyagok felhasználása.

Első helyezett

Kincses óvoda - Ametiszt csoport

játszanak játék

A Kalandos Közlekedés nevű játék egy olyan társasjáték továbbfejlesztésével készült el, amelyiknek csak a táblája maradt fent. Összetett játékról van szó, a játék során a gyerekeknek több feladatot is meg kell oldaniuk.

 

Második helyezett

Hajdúszoboszlói Egyesített ÓvodaLiget Óvodája- Nyuszi csoport

horgásztó játék közben

Két játék is érkezett be, nekünk a horgászós játék nyerte el a tetszésünket. Alapanyagok: almásláda, parafadugó, bambusznád, fa építőkocka (többek között). A játék több korosztályra lett kifejlesztve, a gyerekeknek kockadobással meghatározott módon kell kifogni a halacskákat.

 

Harmadik helyezett

Miske óvoda - Felhő csoport

memória játszanak

A gyerekek kedvenc memóriajátékát gondolták tovább, miután néhány darabja az idő során elveszett. Természetes anyagokat felhasználva készült belőle tapogatós-érzékelős játék, ahol a készítők még arra is odafigyeltek, hogy az állatok bőréhez, szőréhez, tollazatához legjobban hasonlítsanak.

 

Köszönjük szépen mindenkinek a beérkezett munkákat és további szép munkát kívánunk!

 

A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu

logósor