Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Játékos zöldítés a Civil Házban

  • 2016. január 12.
  • Ressinka Agnes

A környezeti nevelést, a környezetért felelős életvitel kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a mostani óvodáskorú gyerekeken is múlik, hogy sikerül-e a jövőben kialakítani egy élhetőbb világot.

Folytatódik a nagysikerű Öko-Mesekuckó sorozat, ezúttal Óbudán találkozhatsz Mimó és Csipek barátaival. A jól ismert mesehősök révén játékos, szórakoztató és kreatív módon ismerkedhetsz meg a környezettudatossággal és hétköznapi lehetőségeivel.

Mimó és Csipek, a két környezettudatos mesehős, valamint barátaik igen jártasak a különböző zöld témákban. Tudásukat, tapasztalataikat előszeretettel osztják meg a gyerekekkel mesével egybekötött foglalkozáson. Legyen szó a víz-, vagy a levegőszennyezésről, az energiatakarékosságról, minden környezeti problémának megvan a maga mesehőse, aki segít megoldást találni. Mindannyian, Potyka béka, Kupacs süni vagy Cserke róka és a többiek is, egy bábos foglalkozás keretében szórakoztatóan, érthetően, játékos formában ismertetik meg a téma fontosságát a gyerekekkel.

A környezettudatos bábos foglalkozás lényeges eleme, hogy a mesék figurái karakterüket és jellemüket megőrizve új és szokatlan helyzetekbe kerülnek, melyekbe a gyerekek is bevonódnak, a környezeti probléma megoldásának így aktív részeseivé válnak.

Az interaktív bábos részt kézműves műhely egészíti ki, mely során természetes és újrahasznosított anyagok és játékok újulnak meg. Meglepő átalakuláson mennek át olyan eszközök, amelyek beszerzése nem kerül plusz költségbe, de minden háztartásban előfordulnak: wc papír guriga, gombok, rongydarabok, kartondobozok, tojástartó, maradék filchulladék.

A programon való részvétel ingyenes.

Helyszín: Civil Ház (1036 Budapest, Kolosy tér 2.)

Időpontok:
2016. Január 9. Szombat 11.00 | Berka bagoly
2016. Február 13. Szombat 11.00 | Potyka béka
2016. Március 5. Szombat 11.00 | Kupacs süni
2016. Április 23. Szombat 11.00 | Ünnepeld Mimóékkal a Föld Napját!

Forrás: http://www.mimoescsipek.hu