Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Írjon baráti hangú levelet Brüsszelbe!

  • 2006. október 17.
  • humusz
Írjon baráti hangú levelet Brüsszelbe

7xlerakousa_120Erre kérik a Föld Barátai és más európai környezetvédõ szervezetek mindazokat, akik aggódva figyelik országuk hulladékgazdálkodását.

 

 

A felhívás szó szerint így szól:

 

Az Európai Unió legfontosabb környezetvédelmi jogszabályának felülvizsgálata ezekben a hetekben zajlik. Valamennyi EU tagországban ez a jogszabály adja az országos hulladékpolitika alapját. Az európai parlamenti képviselők most készülnek arra, hogy a jogszabály felülvizsgálatáról szavazzanak. A környezetvédő csoportok Európa-szerte arra szólítják fel az európai parlamenti képviselőket, hogy a hulladékmegelőzés, az újrahasználat, az újrahasznosítás és a komposztálás mellett tegyék le voksukat, és ne támogassák további hulladékégetők építését.

Kérjük, csatlakozzon kampányunkhoz, küldjön e-mailt európai parlamenti képviselőinek! Minden további részletet magyarul is megtalál a http://www.stopthewaste.eu/ honlapon.

A HuMuSz azért készítette el a honlap magyar szövegét, hogy Magyarországról is minél többen fordulhassanak európai parlamenti képviselőikhez. Különösen azoknak a képviselőknek érdemes írni, akik környezetvédelmi kérdésekre szakosodtak, és így frakciótársaik véleményét is befolyásolhatják. Ha a honlap tetején a magyar nyelvet választja, minden világossá válik.