Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ipari szemétpark

  • 2007. november 14.
  • humusz
Több ezer köbméter építési törmelék szabálytalan elhelyezésére derült fény a közelmúltban. Az ipari parkban hatalmas hegyekben áll a szemét, sõt, a föld alatt, gondosan eltemetve is akad hulladék. [Hirextra]

Több ezer köbméter építési törmelék szabálytalan elhelyezésére derült fény a közelmúltban. Az ipari parkban hatalmas hegyekben áll a szemét, sőt, a föld alatt, gondosan eltemetve is akad hulladék. A Zalai Hírlap keddi számában annak járt utána, hogy a korábbi város vezetők és az ipari park akkori vezetése tudtával mit és mennyit szállítottak a területre.

Azok, akik tudnak valamit a nagy mennyiségű, zömmel útfelbontásból származó hulladék odakerüléséről, nem nyilatkoztak alapnak. Többen látták azonban, hogy mi folyik az ipari parkban. A szemtanúk a lapnak nyilatkozva elmondták, hogy hatalmas járművekkel szállították az aszfaltot, kátrányt is tartalmazó hulladékot a területre.

Egy hatalmas gödröt is ástak, és azt temették be a szeméttel. Az ipari park mostani vezetője elmondta, hogy 8-10 millió forintba kerülne a terület helyreállítása. A város aljegyzője pedig úgy nyilatkozott, hogy az ügyben a rendőrségen tesznek feljelentést, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Forrás: FH