Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Indiában nem sokat jelent a környezetvédelmi világnap

  • 2017. június 07.
  • sklania

Torontóban, a minden évben június 5-én rendezett környezetvédelmi világnap eseményeinek megszervezéséért felelős kanadai nagyvárosban fesztivállal köszöntötték bolygónkat, természeti kincseit, egyben felhívták a figyelmet a világszintű környezetszennyezésre. Az eseményt mégsem a torontói ünnepléssel, hanem inkább a szennyezés legkülönbözőbb jelenségeivel illusztrálták a hírportálok. És ez nyilván így helyes, hiszen a sokszor sokkoló fotókkal rögtön kézzelfoghatóbbá válik a probléma. 

 

Az elmúlt napokban sok országban álltak össze emberek, hogy megtisztítsanak egy-egy tengerparti sávot a szeméttől, az összegyűjtött hulladék mennyisége elképesztő.
Indiában viszont gyerekek ezrei gyűjtenek nap mint nap szemetet, vagyis kutatnak újrahasznosítható anyag után az ország szeméttelepein. Ez az ő foglalkozásuk, nem pedig környezetvédelmi akcióban végzik. Cipő és védőfelszerelés híján fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek.
India városai a világ harmadik legnagyobb szennyezésforrásai. Naponta 45 millió tonna kezeletlen hulladék kerül szeméttelepekre.

 

forrás:

https://mno.hu/kulfold/indiaban-nem-sokat-jelent-a-kornyezetvedelmi-vila...