Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

India 2022-re betiltja az egyszer használatos műanyagtermékeket

  • 2018. június 06.
  • Csilla
Az indiai miniszterelnök Narendra Modi jelentette be az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású környezetvédelmi intézkedését, ami nagyságrendekkel lassíthatja le a műanyag termékek áramlását a világ legdinamikusabban fejlődő, 1,3 milliárd főt számláló gazdaságában.

Modi a bejelentéssel egybekötve arról beszélt, hogy a ma meghozott, nehéznek látszó döntések képesek biztosítani a következő generációk jövőjét, és hogy technológiai újításokkal és nemzetközi együttműködéssel kell felvenni a harcot a műanyag-szennyezéssel szemben.

Az Európai Bizottság néhány napja prezentálta a tervét az egyszerhasználatos műanyageszközök betiltásáról, Nagy-Britannia már jövőre a műanyag szívószálak betiltását tervezi, ahogy az egyszer használatos zacskók különadóját is.

A bejelentés ahhoz kapcsolódik, hogy hétfőn Újdelhiben prezentálta az ENSZ legújabb tanulmányát, amely 60 ország intézkedéseit részletezi a műanyaghulladékok problémájának kezeléséről.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának vezetője, Erik Solheim méltatta Modit és kormányát, amiér politikai cselekvőképességüket ilyen hasznos, globális ügynek szentelik.

Az indiai kormány emellett bejelentette, hogy kampányt indítanak az országot körbeölelő Indiai-óceán, az Andamán-tenger, a Bengáli-öböl és Arab-tenger vizeinek megtisztításáért.

India betiltja az egyszer használatos műanyagokat

 

Forrás: https://444.hu/2018/06/05/india-2022-re-betiltja-az-egyszer-hasznalatos-...