Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is lesz TeSzedd!

  • 2015. február 23.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A május 15-17. közötti TeSzedd! idén is kapcsolódik az Európai Bizottság által kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

Az ideivel együtt már ötödik alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akciót, a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi.
 A május 15-17. közötti napokra meghirdetett jubileumi TeSzedd! célcsoportja a tavalyihoz hasonló: kisebb-nagyobb baráti, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át, az egyetemistákig – várnak az országos eseményre.

 A 2015. évi TeSzedd! időpontjának meghirdetését követően máris lehet jelentkezni, regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon a találkozási pontokat megjelölő helyi koordinátornak, akárcsak egyéni vagy csoportos résztvevőnek. A megújult TeSzedd!-honlapon jól el lehet igazodni, a jelentkezéshez, regisztrációhoz egyértelműek az útmutatások, ugyanakkor interaktív kommunikációra is van lehetőség.
 A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket: a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – szervezőként – az OKTF NHI biztosítja, akárcsak azt, hogy az akció végén – a honlapon megjelölt és beazonosított szemétgyűjtő-helyekről – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók elszállítsák a szemetet.irányítják rá a lakosság figyelmét, különféle kreatív programok keretében.
 A „Let’s Clean Up Europe!” szemétszedési akció az általában ősszel megszervezett EWWR egyik alprojektje, amelyet 2014-től kezdve – négy éven át, minden évben – Európa-szerte megszerveznek. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott 2014-ben hazánk is, az immár hagyományos és ezzel nemzetközivé váló TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióval.

 

forrás: greenfo.hu