Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fenntarthatósági fesztivál a CEU-n

  • 2013. szeptember 20.
  • juci

A Central European University által szpetember 13-án megrendezett első Fenntarthatósági Fesztiválra a szervezők különböző civil és zöld szervezeteket hívtak annak érdekében, hogy a bemutassák azokat az intézményben tanuló, főként külföldi hallgatók számára.

Fenntarthatósági nap a CEU-nAz iskola kertjében minden szervezet képviselőjének biztosítottak asztalokat, padokat a látogatók fogadására, a szemléltető anyagok és kiadványok elhelyezésére.  A meglehetősen hűvös idő ellenére is szép számban jelentek meg érdeklődők, akik elsősorban szervezetünk tevékenységeire, működésének mikéntjére és a hazai zöld gondolkodás helyzetére voltak kíváncsiak.  A főként nyugati országokból érkezett hallgatók általános véleménye szerint itthon nagyon elmaradott a szelektív hulladékgyűjtés rendszerének kiépítése és a meglévő rendszer működtetése. Sokan meséltek saját országaikban a hulladék gyűjtés módjainak sikerességéről, valamint arról, hogy a lakosság a fejlett világban mennyire érzékeny a téma iránt. Érdekes volt azonban, hogy a hulladék megelőzés különböző formái és annak fontossága kevésbé volt ismert a köreikben. Szinte kivétel nélkül a szelektív hulladékgyűjtésben látta mindenki a környezettudatos viselkedés lényegét, a komposztálás és a tudatos vásárlás jelentősége még számukra is gyakran ismeretlen volt.

 

A szervezők által a rendezvényről készült kisfilm megtekinthető a youtube-on.

 

Visegrádi alapA Humusz részvétele a rendezvényen a Visegrádi Alap által támogatott, 21220267 azonosító számú, „Hulladékmegelőzés a V4 Országokban” elnevezésűprojekt keretében valósult meg.