Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékudvar Szerencsen

  • 2006. július 05.
  • humusz
A mai napon megnyitotta kapuit a megye elsõ -- a hatályos jogszabályoknak megfelelõen kialakított és mûködtetett -- hulladékudvara, melyben a háztartásokban keletkezõ mennyiségben ingyenesen leadhatók a lakosság által szelektíven gyûjtött hulladéktípusok.
Megnyílt BAZ megye első lakossági hulladékudvara Szerencsen

Szerencs város lakói mostantól környezetkímélő módon szabadulhatnak meg a háztartásokban összegyűlt veszélyes hulladékoktól (kenőolaj, hajtógázos palack, fagyálló folyadék, oldószer, sav, lúg, növényvédő szer, fénycső, étolaj, festék, gyógyszer, elektronikai hulladék). Ezen túlmenően a papír, műanyag, üveg, fém, fa csomagolások, textil hulladék mellett a zöldhulladék is átadható az Eperjes utca 7. szám alatti létesítményben. A vegyes kommunális hulladékot továbbra is otthon, a hulladékgyűjtő edényzetekben kell gyűjteni (a hagyományos közszolgáltatás keretében kerül elszállításra).

A szerencsi hulladékudvar nyitvatartása:

Hétfő és Vasárnap: szünnap
Kedd -- Péntek: 8-17 óráig
Szombat: 8-14 óráig

A hulladékudvar szolgáltatásai csak a lakosság számára igénybevehetők, a közületeknek önállóan (hulladékkezelési szolgáltatóval szerződve) kell gondoskodniuk keletkező hulladékaik kezeléséről.

A hulladékudvar megnyitása újabb állomása a térségi hulladékgazdálkodás kialakításának, fejlesztésének. Az SZHK Kft. - a ZHK Kft. céljaihoz csatlakozva - az /Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer /kiépítésén munkálkodik, mely a jövőben 150-200 ezer lakos keletkező hulladékának komplex kezelését végzi majd.


További információk:
SZHK Szerencs Térségi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft.
Tel.: (47) 362-852, (47) 560-149