Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékmentes wellness?

  • 2017. május 17.
  • PKata

welnessTóth Andrea, a Háztartásom hulladék nélkül blog szerzője osztotta meg tapasztalatait a Hulladékvadász oldalán.

"A férjem a munkahelyétől karácsonyra kapott egy utalványt, amit különféle wellness szállodákban lehetett felhasználni. Mivel ház felújítás előtt álltunk, gondoltuk még azelőtt kihasználjuk a lehetőséget, mielőtt eldurvul a helyzet. Naná hogy próbáltam a hulladékcsökkentésre figyelni. A szállás kiválasztásakor szempont volt, hogy ne legyen nagyon messze. Ennek fő oka az volt, hogy minél több időt tudjunk a helyszínen pihenéssel tölteni. Azonban a rövid utazásnak egy olyan pozitív oldala is van, hogy az autózás levegő szennyezése is kevesebb.

Igyekeztem felkészülni a hétvégére hulladékmentesség szempontjából is, de utólag látom, hogy elvéreztem. De ez mindjárt kiderül az élménybeszámolóból. Amivel készültem: textil szatyrok (hátha be kell ugrani boltba), textilszalvéta, textilzsepik. A gyors pakolás során nem jutott eszembe más. Arra gondoltam: szállodában leszünk, ott fogunk enni, biztosan nem lesz szükség sem tányérra, sem pohárra, sem evőeszközökre. Ezekkel az újrahasználható kiegészítőkkel felfegyverkezve indultunk el. Ha már elindultunk a cél (Zsámbék) irányába, útba ejtettünk egy építkezős áruházat, és kiválasztottuk és megrendeltük az átalakításhoz szükséges padlóburkolatot, így egy körrel kevesebbszer kellett autózni Pestre. 

A szobába belépve a következőket láttam: kicsi csomagolt keksz az ágyon. Klassz meg finom, meg minden, és pár éve még nagyon örültem volna neki, most viszont csak azt a fránya műanyag csomagolását láttam. Nagyon negatív vagyok?

A teljes cikk a Hulladékvadász oldalán olvasható: https://hulladekvadasz.hu