Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékból lett adomány

  • 2016. február 11.
  • PKata

alisca_terra2013-ban indítotat útjára először  "Hulladékból adomány” címmel egész éves kampányát az Alisca Terra Kf, melyet azóta minden évebn megismételnek. Ennek keretében a lakosságot arra ösztönözik, hogy a háztatásukban keletkezett hulladékukat szelektáltan vigyék el a hozzájuk legközelebb lévõ hulladékudvarba és ügyfélszolgálati irodákba. Az így bevitt hulladékok egy részét forintosítják és a képzõdött összeget 12 szekszárdi civil szervezetnek utalják át. Ezt a pénzadományt minden szervezet arra a célra fordítja, amely számára a legfontosabb és legaktuálisabb. Minden hónapban egy adott szervezet számára gyûlnek az adományok. 

Artim Andrásné, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, Tolna és Szekszárd után Bátaszéken is csatlakozott a kampányhoz, ahol tavaly 1170 tonna vegyes hulladékot gyűjtött be az Alisca Terra  NKft., ennek a hulladék mennyiségnek a 18 százalékát gyűjtötték elkülönítve a helyiek. Bátaszéken is bevezették a házhoz menő szelektív gyűjtést, ennek keretében 202,66 tonna hulladék keletkezett a településen, ebből 158 tonna volt a zöld hulladék. Mind többen vették igénybe a bátaszéki hulladékudvar nyújtotta szolgáltatásokat is, itt 430 tonna hulladékot adtak le a városban és annak környékén élők.

aliscaterra

A keddi eseményen az alábbi civil szervezetek vettek részt: Bátaszéki Pedagógus Kórus, a Legjobb Utcai Csapat Egyesület, a Bátaszéki Nagycsaládosok Egyesülete, a Bátaszéki Vállalkozók Ipartestülete, a Sport Egyesület Bátaszék, a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Vármegyések Bátaszékért Egyesület képviselői. A hét civil szervezet a hulladékgyűjtésért összesen: 474.200 forintot kapott. dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, azért támogatták a kampányt, mert úgy gondolták az segíti a lakók környezettudatos szemléletének kialakítását, illetve a civil szervezetek így egy kis pénzhez juthattak.

Az Alisca Terra Nkft. a közeljövőben megkezdi egy pályázaton nyert több, mint 50 ezer szelektív gyűjtőedény kiosztását is szolgáltatási területén. Háztartásonként kettő darab 120 literes gyűjtőedényre jogosultak a családi házakban élő lakosok. A kék és sárga fedelű edényeket az Alisca Terra Nkft. ügyfelei a hozzájuk legközelebb lévő hulladékudvarban vehetik át azok nyitvatartási idején. A hulladékgazdálkodási vállalat legközelebbi számlalevelével együtt küldendő információs anyagban és szórólapon ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást az edények szétosztásáról.

 

Forrás: http://www.teol.hu

http://aliscaterra.hu

Kép forrása: aliscaterra.hu