Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladék-kommandó hírek Nyíregyházáról!

  • 2006. január 13.
  • humusz
051004_012k_1202006-ban is folytatja mûködését a nyíregyházi hulladék-kommandó, melyben az E-misszió Egyesület, a Városüzemeltetési Kht. Mezõõri Szolgálata, a Közterület Felügyelet, a Rendõrség és Polgárõr szervezetek vesznek részt.
 Már az év első hetében több bejelentés érkezett helybeli lakosoktól, akik frissen lerakott illegális szemétkupacok miatt panaszkodtak. Az egyik bejelentő a Tiszavasvári útból nyíló egyik bekötőút mentén fekvő gyümölcsösének szélén talált teherautónyi mennyiségű hulladékot, amit elsősorban szabászati anyagok, nylonzsákok alkottak, háztartási hulladékkal keverve. A Polgármesteri Hivatal Hatósági és Építésügyi Irodája és a hulladék kommandó résztvevői nyomozni kezdtek a szemetelő után, és munkájuk eredményeként az elkövető eltakarította a szemetet, a terület újra tiszta.

Sóstóhegyről érkezett egy másik bejelentés, ahol utánfutónyi mennyiségű optikai kábel és dobozai voltak lerakva. A hulladék lerakója ebben az esetben is ismertté vált és a Polgármesteri Hivatal felszólítására eltakarította a szemetet. 

 

Környezetünk tisztasága valamennyiünk közös érdeke, segítsük megvédeni!