Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 21 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hírek Győr-Moson-Sopronból

  • 2003. május 19.
  • humusz
Győrújbaráton húsz illegális hulladéklerakót térképezett fel egy helyi civil szervezet.

A győrújbaráti Patrióta Honismereti és Faluvédő Egyesület már 2003 március és április hónapokban elkészítette a tájsebészeti kampányhoz a pályázati anyagát, s azt május elején le is adták a győri régióközpontnak. A beszámoló szerint 20 illegális lerakót térképeztek fel, az ott talált szemét mennyiségét 200 000 m3-re (!!!) becsülik. Az azóta eltelt időszak és a közeljövő eseményeiről Őriné Pölöskei Izabella egyesületi elnök tájékoztatta régióközpontunkat:

A falu vezetése intézkedett a legnagyobb illegális lerakóhely (Csordahajtó u.) bekerítéséről, tiltó táblák kihelyezéséről.

Az egyesület 100 ezer Ft-ot szponzorált a Westel-torony alatti gyurgyalag költőhely szemétmentesítésére. Ez kb. 100 m3 szemét elszállítását jelenti a győri szeméttelepre. A munka május 19-én megkezdődött.

Árvai István települési képviselő felajánlotta, hogy a 220 ezer Ft képviselői kerete terhére a szemerei tagút mentén kialakult kb. 200 m3-es illegális szemétlerakót felszámolja.

A helyi szemétlerakókra célzottan az egyesület 2003 május 23-ra, 18 órára a helyi Kultúrházban Környezetvédelmi Fórumot szervez. Ehhez a meghívó szórólapokat 1800 példányban eljuttatta a lakossághoz. Az eseményre 20 db A3 nagyságú plakátot is kihelyeztek, továbbá meghívták a területi környezetvédelmi szervezetek és hatóságok, valamint a sajtó képviselőit is.

Győrújbarát Képviselőtestülete 2003 június 13-ra falutakarítást szervez, amelybe bevonja a helyi civil egyesületeket és a lakosságot is.