Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ház ami még 100 ezer forintba sem került

  • 2015. május 13.
  • B. Kristóf

Ez a különleges házikó az angliai Deddington-ban épült. A tulajdonos, Michael Buck csak £ 150 (63.000,-Ft) költséggel építette fel a képeken látható házat. Tette mindezt azért, hogy megcáfolja a mondást, miszerint egy élet munkája egy házat építeni .

haz

 

Épült szinte kizárólag újrahasznosított anyagokból és a saját gazdaságából származik. Az agyagok többsége a helyszínen adott volt. A nádtető jött közeli földekről, a nyárfát  Michael nyolc évvel azelőtt ültette, azt vágta ki és használta fel gerendáknak. Buck a projektje megvalósítása során csak azért adott ki pénzt, amit nem talált meg a természetben, vagy a hulladék között.

Az újrahasznosított padlókat és ablakokat kapott a szomszédaitól. A vizet egy közeli forrásból vezette be a házba.Michael nem használt elektromos szerszámokat az építkezés során.

A kis házban Michael és a szezonális mezőgazdasági munkások laknak.

    Michael azt mondja: “Hiszek a házakra vonatkozó elképzelésben, miszerint azok nem kerülnek sokba. Egy háznak nem kell a földünkbe kerülnie; neked csak földre van szükséged hogy megépítsd azt.”

Itt egy újabb épülete Michaelnek , egy kis dolgozószoba, ahogy egy nagyon különleges és varázslatos módon átjárja a napfény.

https://www.youtube.com/watch?v=0u-lUqTpDRs

forrás: www.permanders.wordpress.com