Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Használt tankönyvek

  • 2008. január 08.
  • humusz
Használt tankönyvek csereberéje, adás-vétele... hasznos a pénztárcának és hulladékmegelõzés szempontjából sem utolsó. Lehetõséget kínál rá az internet, használjuk ki minél többen!

 

"Végre itt a kulcs, mely megoldhatja a tanulók tankönyv problémáit, és egyben helyettesítheti az antikváriumokat is. Régóta okoz problémát az egyetemi/főiskolai hallgatóknak, hogy egyrészt feleslegessé vált tankönyveiken túladjanak, másrészt újak helyett használt tankönyveket vegyenek meg, és ezzel jelentős összegeket spóroljanak tanulmányi éveik alatt. Ha pedig nem tankönyvről, hanem valamilyen egyéb jellegű könyvről van szó, akkor is akadályokba ütközhetünk. Nem biztos, hogy éppen a hozzánk legközelebbi antikváriumban találjuk meg azt a könyvet, amire szükségünk lenne, az meg még kevésbé valószínű, hogy nekik pont a mi használt könyvünkre van szükségük.
A hasznaltkonyvek.hu egy olyan egységes adatbázis alapú keresőrendszer, mely mindkét problémára megoldást kínál. A gyors és ingyenes regisztráció után csak az a dolgod, hogy kitölts egy szabványos ablakot, melyben megadod a könyv adatait, és várd, míg a könyved gazdára talál. Ha pedig keresel valamilyen könyvet, a gyorskeresővel könnyen megtalálhatod, a részletes keresővel pedig böngészhetsz is a könyvek között. Sok sikert"

 

Forrás: www.használtkonyvek.hu

 

 

Egy másik hasznos weboldal ugyanerre a célra: www.használttankonyv.hu