Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Harcok árán újul a dél-balaton hulladékszállítása

  • 2007. március 11.
  • humusz
A Dél-balatoni és Sió-völgye Hulladékgazdálkodási Konzorcium pályázatán nyertes siófoki Zöldfok Zrt. gépei gyûjthetik és szállíthatják a hulladékot a dél-balatoni térség 104 településén. [MTI/Menedzsment Fórum]

 

A Zöldfok Zrt. által most üzembe állított 66 új szemétszállító járművet, még tavaly vásárolta a 104 település részvételével hat évvel ezelőtt megalakult Dél-balatoni és Sió-völgye Hulladékgazdálkodási Konzorcium, 49,5 millió euróért. A pénzt ISPA pályázaton nyerte a társulás. A gépek a balaton déli partján teljesítenek majd szolgálatot.

Eddig azért nem tudott eredményt hirdetni a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert a három pályázó cég közül kettő két alkalommal is megtámadta az eljárást, azt kifogásolva, hogy a siófoki székhelyű Zöldfok Zrt. helyzeti előnyben van, ezért a pályázat visszavonását kérték a kiírótól, a siófoki önkormányzattól. A támadások miatt elhúzódó folyamat február 28-án zárult le - közölte Nagy István, a siófoki önkormányzat sajtóreferense.
   
A pályázaton a Zöldfok Zrt. mellett az A. S. A. Magyarország Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., Remondis Kft. indult. Az utóbbiak korábban mindketten szerették volna megvenni a Zöldfok Zrt. részvényeinek 44,8 százalékát - mondta el az előzményekről Nagy István.
   
Tájékoztatása szerint a működtetésre kiírt közbeszerzési eljárás megindulása után mind a két cég a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult. Az első körben közel 50, a második körben 61 pontos beadvánnyal éltek.   

A döntőbizottság a beadványban megfogalmazottakat alaptalannak ítélte meg, így azt elutasította - közölte az önkormányzat sajtóreferense.

   
Elmondta: a teljes körű értékelésből kiderül, hogy a Zöldfok Zrt. a hat, fő bírálati szempont mindegyikére a maximális száz pontot kapta, míg a két másik pályázó több, a kiírásban szereplő feltételnek nem felelt meg.
   
Nagy István a pályázati árajánlatokról kiemelte: az értékelésről készült dokumentáció szerint az A. S. A. Magyarország Kft. négyszeres árajánlatot adott a Zöldfok Zrt.-hez képest.