Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyorsan fogy a kutyagumi-zacskó

  • 2006. november 18.
  • humusz
 A szülõk szerint nem fér meg egymás mellett a játszótér és a kutyaWC. Maguk a tárolók pedig mindenféle szemetet tartalmaznak, csak azt nem, amiért rendszeresítették. [MR Online]

 

Egymás után nyílnak a főváros kerületeiben a kutyafuttatók és kutyajátszóterek, ezek azonban jobbára csak néhány hónapig működnek jól. Sokan pedig azt sem pártolják, hogy a kutyafuttatók pont a gyermekjátszóterek mellett épüljenek.

Egyre több a kutyaürülék-tároló is, azonban a megfelelő működtetésükről nem igazán gondoskodnak az illetékesek. Illetve gondoskodnának, de az is gond, hogy a kihelyezett zacskókat illetéktelenek viszik el, maguk a tárolók pedig mindenféle szemetet tartalmaznak, csak azt nem, amiért rendszeresítették. Bánki István, a nyolcadik kerületi önkormányzat munkatársa elmondta: "Az a gond, hogy ugye nekünk a kerületben nyolc közterület-felügyelőnk van egyszerre nyolc területen. Például itt a palota-negyedben egy dolgozik. Tegyük fel, hogy éppen tetten éri azt, aki görgeti le a kutya-zacskókat úgy, hogy nincs rá jogosultsága (vagyis nincs is kutyája) akkor... akkor nagyon szépen megkéri hogy ezt csak tegye vissza. Egyebet sajnos nem tudunk kezdeni vele. Mindennek költségvetési vonzata van - ennyire futja egyelőre."

 Dezsényi Péter  Kossuth Rádió - Napközben