Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyermekeket veszélyeztetett a Nestlé terméke

  • 2005. november 23.
  • humusz
boycott_nestle_1.jpgAz olasz hatóságok 30 millió liter csecsemõknek készülõ tejterméket tiltanak be, miután a Nestlé bizonyos készítményei nem felelnek meg az emberi fogyasztásra vonatkozó olasz elõírásoknak.
 

A rendelkezés következtében a svájci élelmiszeripari óriás csecsemőknek készülő teje szinte az egész országból el fog tűnni, miután a megvizsgált minták csak néhány olasz városban feleltek meg a vonatkozó egészségügyi határértékeknek. A Nestlé közleménye szerint a hivatal határozatát tudomásul veszik, és azonnali hatállyal visszavonják a boltokból a káros anyagokat tartalmazó tejeket. Mint a cég megjegyzi, a csecsemőknek szánt termékeket szennyező ITX a csomagolás során kerülhetett a tejbe.

A svájci cég az elmúlt időszakban nem először került feketelistára, szeptemberben indult ellenük per, mert Nyugat-Afrika kakaóültetvényein gyerekeket kényszerítenek munkára. A washingtoni székhelyű International Labour Rights három Mali-szigeti gyermek nevében indított akkor eljárást három nagy kakaógyártó cég - a Nestlé, az Archer Daniels Midland és a Cargill - ellen a Los Angeles-i szövetségi bíróságon.

(forrás: origo)