Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondold újra!

  • 2018. április 09.
  • sklania

A Föld megóvására hívja fel a figyelmet 2018. április 6-22. között az Allee Bevásárlóközpont ingyenes programsorozatával. Látványos divatbemutatók, magyar dizájnerek kiállítása, interaktív zöld otthon, szemléletformálás magyar civil szervezetek előadásában, valamint kézműves foglalkozások várják mindazokat, akik számára fontos a zöld gondolkodásmód. A bevásárlóközpont fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért környezettudatos működését tovább kívánja erősíteni a Föld napi fogadalmával.  Az Allee energia-megtakarítási projektje keretében olyan energiatakarékos módszert vezet be, ami a komfortérzet romlása nélkül az elektromos fogyasztást 10%-kal, a hőfogyasztást 15%-kal csökkenti. Ezzel az intézkedéssel csökkenti a bevásárlóközpont ökológiai lábnyomát és a szén-dioxid-kibocsátást.

 

 

Fergeteges divatbemutatók

Lukács Gabi és Lakatos Márk álmodta meg azt a divatbemutató-sorozatot, amely április 13-15 és 20-22. között lesz látható az Allee aulájában. A látványos show-műsor keretében artisták, táncosok közreműködésével jelenítik meg nemcsak az öltözködés, hanem a környezetbarát közlekedés, a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, globális felmelegedés és a veszélyeztetett állatfajok témáit is.

Ruhaköltemények kiállítása újrahasznosított anyagokból

Stílusos, környezettudatos és újrahasznosított ruhamodellek kiállítása várja az érdeklődőket a földszinten a kampány teljes ideje alatt. A magyar dizájnerek alkotásai vállaltan az ökotudatos gondolkodás alapján születtek meg. Ehhez a programhoz kapcsolódnak április 6-8. között olyan kézműves foglalkozások, amelyek során magyar tervezők vezetésével a jelentkezők újrahasznosított alapanyagokból állíthatnak elő kiegészítőket.

Interaktív zöld otthon – gyakorlati tanácsok

Interaktív demószoba várja a gyakorlatban is környezettudatosan cselekvőket. A látogatók praktikus ötleteket kaphatnak, ha megtekintik és kipróbálják a kihelyezett, újrahasznosított alapanyagokból készített bútorokat, lakberendezési tárgyakat, okosotthon funkciókat.

Civil szervezetek szemléletformálása

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, valamint a Humusz Szövetség április 16-21. között kitelepül az Allee földszintjére, ahol szemléletformáló és interaktív módon nyújt tájékoztatást a természetvédelem és a környezettudatos gondolkodás fontosságáról. Mindemellett délelőttönként a XI. kerület zöld óvodai csoportjainak, valamint ökoiskolai minősítést elért intézmények diákjainak látványos foglalkozásokat tartanak.

Környezettudatos Allee

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja a környezettudatos működést. Többek között szelektíven kezeli a hulladékot, energiatakarékos megoldásokat, LED-es izzókat, környezetbarát takarítószereket, a mosdókban víztakarékos megoldásokat használ. Mindezt nemrégiben elismerték, hiszen a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás megállapította, hogy az Allee Bevásárlóközpont környezettudatosan működik.