Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fűfestés festékkel

  • 2014. november 17.
  • noripalko
Szerző: 
noripalko

Minden idők egyik legszárazabb időjárása sújtja a kaliforniai kertvárosokat, ahol a vízkorlátozás miatt egyre sárgul a pázsit. Ennek szeretne véget vetni az a fodrászból lett vállalkozó, aki a szó szoros értelmében zöldre festi a gyepet.

A súlyos szárazság olyan méreteket öltött, hogy egyes településeken szabályozni kényszerültek a lakosság vízellátását. Természetesen a vízcsapokat nem zárták el, azonban a száradó gyepszőnyeget csak minden héten három alkalommal, tíz percen keresztül szabad locsolni. Akit „feketelocsoláson” kapnak – vagyis láthatóan eláztatja kertjét, vagy fúvóka nélküli slaggal mossa a kocsiját –, 500 dolláros bírságra is számíthat – írja az Entrepreneurre hivatkozva a hvg.hu.

Drew McClellan néhány hónapja indította el vállalkozását, a Lucky Lawn-t, vállalva a kifakult száraz gyepszőnyeg zöldre festését. A sokaknak képtelenül hangzó ötlet a fodrászként dolgozó McClellan számára természetes, hiszen gyerekként Floridában sokszor látott mesterségesen zöldre festett golf- és egyéb sportpályákat. Azonban amikor nemrégiben egy barátja panaszkodott a kertjében kiégett fűről, McClellan megkérdezte, hogy miért nem festi egyszerűen zöldre. Átböngészte az internetet, hogy bebizonyítsa, a gyepfestés bevett módszer, ám meglepve tapasztalta, hogy Kaliforniában nincs ilyen szolgáltatás. Így McClellan létrehozta az állam első gyepfestő cégét, barátja lett az első ügyfele, őt pedig a megrendelésekben a fodrászüzlet vendégei követték. 
Egy átlagos, 50 négyzetméter körüli előkerttel másfél óra alatt végez, amiért 175 dollárt kér (43 ezer Ft). A festék, amit használ, 100 százalékban természetes alapú folyadék, átlagosan két óráig szárad és három hónapnyi fedőképességgel rendelkezik. A vállalkozó fodrász szerint a festett fű nem csak esztétikai élményt nyújt, de a vízszámlát is csökkenti, az esetleges 500 dolláros bírságról nem is beszélve.

Forrás: greenfo.hu