Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fellélegezhet a pilisi parkerdő

  • 2005. október 25.
  • humusz
A Fõvárosi Közgyûlés 86 millió forintos támogatásából többek köztelszállítják az illegálisan lerakott szemetet. 
"Fél évvel korábbi döntését megerősítve a Fővárosi Közgyűlés szerdán 86 millió forintos támogatást biztosított a Pilisi Parkerdő Rt. fejlesztéseihez.

A most elfogadott szerződés alapján a Normafa, Hűvösvölgy, Hármashatárhegy és a Vadaskert területén valósulhatnak meg különböző beruházások. Egyebek közt rendezik a parkolási viszonyokat, elszállítják az illegálisan lerakott szemetet, kivágják a korhadt fákat, fiatalítják a zöld felületet.

A közgyűlés határozott arról is, hogy a rákoskeresztúri kegyeleti emlékparkban Lugossy Mária tervei alapján állítsák fel jövőre az 1956-os emlékművet.

Az interpellációs időszakban egyebek közt a városmajori parkban található első világháborús emlékmű helyreállításával kapcsolatban kérdezték a főpolgármestert. Ez utóbbi kapcsán Mitnyan György (Fidesz), a XII. kerület polgármestere szorgalmazta, hogy cseréljék vissza az 1914-es emlékmű egyik alakjának fejét az eredetileg tollas kalapot viselő fejre. Kisfaludy Stróbl Zsigmond 1940-es kompozíciója egyik alakjának fejét ugyanis 1949-ben lefűrészelték, mivel azon tábori csendőröket idéző kalap volt. Az új fejen már honvédsapkát visel az öreg hegyivadász."


Forrás: MTI/Hiradó