Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felesleges tárgyak a gyerek körül

  • 2015. augusztus 30.
  • PKata

A cikk eredeti címe: Anyatérdeplő, büntetőszék, töltött kanál - 11 hasznos dolog a gyerekneveléshez. Ebből szemezgettük ki a "valóban" nélkülözhetetleneket....

 

 

Bébipiszoár

babapiszoar

Ez a vécére tehető műanyag piszoár könnyebbé teheti a fiús szülőknek gyermekük szobatisztaságra nevelését. Ha apa állva pisil, neki is úgy kell, nem? Más kérdés, hogy használat után ugyanúgy el kell mosni, mint a bilit. Létezik falra szerelhető, kivehető betétes változatban is. (Ár: 5 dollár)

Önetető bébihordozóra

A cumisüveget megfogni és a szájához húzni képes kicsik megtanulhatják ennek a szülőbarát eszköznek a használatát. Ha valami miatt nincs idő a gyerek szájában tartani a cumisüveget, amíg ő eszik/iszik, ebbe az „önetetőbe” beletéve a gyerek ki tudja magát szolgálni. A termék többféle színben és állatfigurával kapható. (Ár: 20 dollár)

 Gyerekbarát zuhany

Túl magasan van, vagy nem lehet állítani a zuhanyfej magasságát? Ez a szerkentyű a zuhanyfejre csatlakoztatva levezeti a vizet arra a magasságra, ami a gyereknek kényelmes, így nem a magasból zubog alá a víz fürdéskor. Többféle méretű gyereknél is egyszerű a használata: tapadókoronggal bárhová rögzíthető és könnyű áthelyezni máshova. (Ár: 16 dollár)

Anyatérdeplő

anyaterdeplo

Hányszor fáradtak el a lábaid a guggolástól és fájt a térded, amikor a nagykádban csücsülő gyermeked fürdetted? Ezzel a kádra helyezhető, összecsukható eszközzel kényelmesebb a térdelés, hiszen puha szivacs van benne. Ráadásul oldalán zsebek is találhatók, így nem kell felugrálni a samponért, fésűért vagy egyéb tisztálkodási eszközért, ami persze mindig a kád másik oldalán van. (Ár: 45 dollár)

Babafürdető virág

furdeto_virag

Ha fárasztó a kiskád használata, és/vagy nem fér el a fürdőszobában a bébikád, hasznos lehet ez a virágfej kinézetű plüss-poliészter eszköz, mely csapba (akár mosogatóba) helyezve kényelmes és biztonságos felületet nyújt a baba fürdetéséhez. A szirmok körbeölelik a kicsit, és nem csúszkál rajtuk még a szappanos teste sem. Használat után szárítógépben 10-15 perc alatt száraz lesz a termék, de fel is lehet akasztani száradni. Többféle színben elérhető. (Ár: 40 dollár)

Büntetőszék

buntetoszek

Rossz volt a gyerek, és úgy gondolod, némi ücsörgés és gondolkodás a megfelelő büntetés? Ültesd le erre a székre, és mondd meg neki, hogy akkor állhat fel, ha a homokóra lepergett. Biztosan nem fogja azt énekelni közben, hogy „Szeretném a homokórát megállítani!” Az óraüvegben egyébként fehér homok található, és öt perc alatt folyik le. (Ár: 95 dollár)

Töltött kanál

eteto_kanal

Még egy etetést könnyítő tárgy: ennek a kanálnak a levehető tartályába tetszőleges pépes ételt lehet tölteni, majd óvatosan nyomva a tartalom a kanálra kerül, aztán a baba szájába (jobb esetben). Megspórolható vele a bébiételes üveg/tányér és a babaszáj közötti karmozgás okozta izomláz. Négyféle színben kapható. (Ár: 10 dollár)

Forrás: bezzeganya.hu