Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fákat mentő választási plakátok

  • 2007. február 12.
  • humusz
A francia állam 200 ezer fát ment meg azzal, hogy az elnökválasztási kampányban a törvényben visszaigényelhetõ "választási nyersanyag" árát csak akkor téríti vissza a jelölteknek, ha az újrahasznosítható papírból készült.
A környezetvédelem várhatóan nagy szerepet kap a választási kampányban, és ez az elsõ választási periódus, hogy a francia állam rendeletben gondoskodik a fák védelmérõl.
Forrás: MTI

 

A Le Point című párizsi hetilap becslése szerint az eddig közel ötven elnökjelölt megközelítőleg 10 ezer tonna papírt fog felhasználni választási plakátjainak előállításához, amihez 200 ezer fát kellene kivágni.
Ennek elkerülésére a francia Hivatalos Közlönyben közzétett rendelet alapján csak az a jelölt kérheti "választási nyersanyagának" visszatérítését, aki bizonyítani tudja, hogy kizárólag újrahasznosítható papíron folytatta kampányát.
A belügyminisztérium által a választókhoz eljutatott minden hivatalos tájékoztató, az ahhoz felhasznált 270 millió boríték, valamint a választási ívek és cédulák is mind újrahasznosítható papírból készülnek majd.
A környezetvédelem várhatóan nagy szerepet kap a választási kampányban, és ez az első választási periódus, hogy a francia állam rendeletben gondoskodik a fák védelméről.
Forrás: MTI