Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Egyedül nem megy!"

  • 2014. augusztus 19.
  • Ressinka Agnes

Az immár második alkalommal megvalósuló megmérettetés, amelynek mottója: „Egyedül nem megy!", célja, hogy fiatal, tehetséges filmkészítők segítségével vigye közelebb az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.

Az OHÜ két kategóriában várja az eredeti, kreatív alkotásokat az idei Filmpályázatára:

  • LOL – Sírva nevettess! kategóriában vicces, „rekeszizomrángást" előidéző
  • OMG – Ezdedurva! kategóriában megdöbbentő, „szemelkerekedést" okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát.


A készülő alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig. A legfontosabb figyelembe veendő szempont a készítők számára, hogy az alkotásuk újszerű és lendületes legyen. A cél az, hogy a filmek segítsenek abban, hogy hazánkban minél többen felismerjék szerepüket környezetünk megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében.

A beérkező pályamunkákat neves szakemberekből - mint Vadon János rádiós műsorvezető, és Novák Péter színész, műsorvezető, zeneszerző - álló zsűri értékeli majd. A legfeljebb 2 perc hosszúságú alkotásokat 2014. december 1-ig lehet beküldeni a [email protected] e-mail címre.


A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb filmet jutalmazza: az első helyezett 500.000 Ft, a második helyezett 250.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft értékű díjat kap, ill. egy 50.000 Ft értékű Különdíjat is odaítélnek majd.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu