Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Föld Napja – IV. Tudományfesztivál

  • 2014. április 16.
  • Ressinka Agnes

2014. április 24-25. között kerül megrendezésre A Föld Napja – IV. Tudományfesztivál.
A fesztivált 2010-ben a szervezők azzal a céllal hívták életre, hogy a tudományos ismeretterjesztést népszerűsítse egy minden korosztály számára vonzó, ingyenes rendezvény keretében. A tudományünnep programelemei különös hangsúlyt helyeznek a közoktatásban tanuló diákok megszólítására.

Az előző évektől eltérően, idén a fesztivál kiegészül számos tudománynépszerűsítő elemmel, illetve a szervezett csoportok végigjárhatják a tehetség útját (ismeretterjesztés, tehetséggondozó programok bemutatása, kutatóintézetek, innovációval foglalkozó cégek bemutatkozása).

Ebben az évben helyszínt biztosítunk a hivatalos állami Föld Napja rendezvény számára, amelynek keretében bemutatkoznak többek között a nemzeti parkok, a Hermann Ottó-emlékév programjai, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat is. (A fesztivál programfüzetét és friss információkat hamarosan a www.tudomanyfesztival.hu honlapon érhetik el.)

A fesztivál fővédnöke Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, fővárosi védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, kerületi védnökei Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

A programok helyszínei: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Múzeumkert, valamint a Kossuth Klub. A IV. Tudományfesztivál keretében bemutatkozik az ökológiai gyermek foglalkozásokra épülő Ökopresszó. Emellett tudományos népszerűsítő előadások, kerekasztal-beszélgetések, és látványos tudományos kísérletek szemtanúi lehetnek az érdeklődők.

A rendezvényre érkező iskolák osztályai szervezett módon is részt vehetnek, tárlatvezető kollegáink segítségével. Az osztályok a szervezett látogatáson április 24-én, csütörtökön és április 25-én, pénteken 9 és 18 óra között vehetnek részt.


További információ (jelentkezési lap, részletes program) kérhető:

Hronyecz Andrea projektasszisztens Outdoor Mission / TIT Kossuth Klub Egyesület
Cím: 1088 Budapest, Múzeum u. 7. Mobil: 20/299 8228 Telefon: 1/951 7007
Elérhető: kedd 10-17, szerda 10-16, csütörtök 10-17 óra között
E-mail: [email protected]

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet