Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy kanadai nő olyan minimálisra csökkentette az egész heti háztartási szemetét, hogy jó nézni

  • 2018. július 12.
  • PKata

tippiA 41 éves kanadai Tippi Thole év elején kezdett hulladékmentes életet élni, azóta komoly változást sikerült elérnie. Most egy kis üvegcsébe elfér az összes szemét, amit egy hét alatt termel.

 

A környezetszennyezés kapcsán a legtöbbször a levegő szennyezettsége jut eszünkbe, pedig a megtermelt hulladék mennyisége is komoly problémát okoz. Hogy mást ne mondjunk: ott van például a műanyag. A helyzet annyira súlyos, hogy bár a szakemberek régóta foglalkoznak a problémával, konkrétan belefulladunk a szemétbe, mire tényleg bevethetjük a műanyagfaló szuperenzimet.

Pedig a megoldást nem feltétlenül a tudósoktól kell várnunk. Frázisnak tűnhet, hogy a hétköznapokban mi is sokat tehetünk a környezetszennyezés ellen, pedig valóban ez a helyzet. Hogy mennyire, azt jól mutatja a kanadai Montréal közelében élő Tippi Thole története.

A The Washington Post készített egy riportot a 41 éves grafikusról és projektjéről. Thole év eleje óta tudatos munkával elérte, hogy a heti háztartási szemete belefér egy alig 6 centiméteres átmérőjű üvegbe.

A nő szerint a legtöbb szemetet a csomagolás jelentette, ezért ezen a téren volt a legnagyobb a változás. Ezért év eleje óta már csak olyan helyeken és olyan termékeket vásárol, amely nincs külön becsomagolva. Emellett mindenhová saját dobozokkal, üvegekkel és szatyorral érkezik, így arra sincs szükség, hogy az általa vásárolt dolgokat becsomagolják. Emellett bizonyos dolgokat – például a vajat, pillecukrot vagy épp a bevásárlószatyrokat – saját kezűleg készíti el. Mindezt olyan leírások alapján, amit a netről szed össze.

A 41 éves dizájner egy külön weboldalt is létrehozott, ahol nemcsak tapasztalatait írja le, de tanácsokat is ad azoknak, akik szeretnének csatlakozni a Hulladékmentes Mozgalomhoz – de Instagramon is bárki követheti őt.

 

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/