Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

DEMONSTRÁCIÓ!

  • 2003. november 14.
  • humusz
a HuMuSz és a Lehet más a világ! Hálózat figyelemfelkeltõ demonstrációt rendez a betétdíjas kormányrendelet késedelme miatt
november 18-án, kedden, 11:30-kor
a Batthyány téren, a Metró kijáratánál.

Látványos utcaszínházzal mutatjuk be az elmúlt 10 év szomorú eseményeit az italcsomagolások terén. Fellépnek: az eddigi kormányok környezetvédelmi miniszterei és a csomagolóipar.

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter is vállalta a személyes részvételt. Arra kértük, hogy a helyszínen mutassa be a minisztérium elképzeléseit és válaszoljon a HuMuSz és a sajtó kérdéseire.

Éppen 10 éve, hogy a szaktárca előírta a betétdíjas szabályozás megalkotását.

Éppen 1 éve, hogy az akkori környezetvédelmi miniszter megígérte, hogy 2003. január 1-re hatályba lép a a betétdíjas kormányrendelet.

Ilyen rendelet azóta sincs, sőt még a koncepciója sem ismeretes. Szeptemberben ismét levélben érdeklődtünk felőle, a Gazdasági Minisztérium elhárította magáról a felelősséget, a Környezetvédelmi Minisztérium pedig nem válaszolt.

A nyár folyamán aláírásgyűjtésbe kezdtünk a betétdíjas kormányrendelet megszületése érdekében, a helyszínen nyújtjuk át Persányi Miklósnak a 4450 darab aláírást és a petíciót.

HuMuSz____________________Lehet más a világ! Hálózat