Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csúsztatások a Környezetvédelmi Felügyelőség határozatában a nyergesújfalui hulladékégetés ügyében

  • 2006. január 24.
  • humusz

dscf7512s_400Egy egész településrészt, 140 ember lakhelyét nyilvánította a Holcim Hungária Rt. „frissen szántott"-nak. A cég a Nyergesújfalura tervezett hulladékégetõ-cementgyárának érdekében a Környezetvédelmi Felügyelõségnek küldött válaszában állította a fentieket, mely késõbb - a vállalat szerencsétlenségére - a Felügyelõségi Határozat része lett.

A helyi civil szervezetek 2006. január 26-án 11 órakor országos sajtótájékoztatót szerveznek a „frissen szántott"-nak nyilvánított Tát-Depó településrészen!

A sajtótájékoztatón a most kiadott Felügyelőségi Határozat mellett szóba kerül az is, hogy miért változtatta meg januárban a Nyergesújfalui Képviselőtestület négy hónappal korábbi egyhangú döntését bármiféle szakmai anyag vagy előterjesztés nélkül, és fogadta el a hulladékégetés lehetőségét a cementgyárban.


A tájékoztatón nyilvánosságra hozzuk az ügy további botrányos részleteit és a tervezett határozott civil lépéseket.

Háttérinformáció

Mint ismeretes, 2005 őszén óriási lakossági felháborodást és tiltakozó akciókat váltott ki a Holcim Hungária Rt.által Nyergesújfalu határába tervezett hulladékégető-cementgyár terve, mert az veszélyeztetné a helyi ivóvízbázist és tovább rontaná a már amúgy is katasztrofális levegőállapotot. A tervezett mű ellen valamennyi érintett település felemelte szavát, lakossági tömegdemonstrációra és aláírásgyűjtésre került sor.


Az eseményre minden sajtómunkatársat szeretettel várunk!

 

ATáti Környezetvédelmi Csoport, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület és a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület közös sajtótájékoztatójának helyszíne és időpontja:

2006. január 26-án (csütörtök), 11 óra, Tát-Depó, Jóska-kúria (lásd mellékelt térkép ill. a helyszínen az útmutató táblák)

 

trkp_ttdep_400

Bővebb információ:

Szuhi Attila: 33/400-150 ill. 30/563-7749, [email protected], www.zpok.hu/ekoku
Esztergomi Környezetkultúra Egyesület

Táti Környezetvédelmi Csoport:30/247-7269