Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem 10 ezer köbméter szemetet takarítottak el

  • 2007. április 26.
  • humusz
Majdnem 10 ezer köbméter szemetet tüntettek el az önkéntesek és a Magyar Közút Kht. munkatársai az utak mellõl szombaton a Föld Napja alkalmából szervezett akcióban. Több mint 30 ezren gyûjtötték a hulladékot, amelyet összesen 342 jármû szállított el. (uno.hu - FH)
A szervező cég 2700 dolgozója mellett 29500 önkéntes gyűjtötte, zsákolta és rakta teherautókra az út mentén összegyűlt szemetet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Magyar Közút Kht. szombati közleményében.

865 útszakaszt tisztítottak meg, megtöltöttek csaknem 90 ezer darab 60 literes zsákot, és munkagépekkel, illetve szerszámokkal raktak teherautóra mintegy 4500 köbméter szemetet, javarészt sittet. A szemétszedésben 537 szervezet önkéntesei vettek részt, a Magyar Közút Kht. pedig 342 szállító járművel és több munkagéppel segítette a nagytakarítást.

Eddig minden évben szerveztek már gyűjtést a vállalat megyei igazgatóságai. A hétvégi kezdeményezés annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy most az összes területi szervezet egyszerre mozdult meg.