Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ciclovia BP #1 - élvezd a szabad utat!

  • 2014. szeptember 18.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Budapesten is évek óta tervezgették, hogy megvalósítják a Dél-Amerikából indult és azóta világszerte meghonosodott kezdeményezést, amelyben végre a gyalogosoké a főszerep. 

A ciclovia spanyol kifejezés, azt jelenti, hogy egy utat időszakosan kizárólag a gyalogosok, illetve biciklisek használnak, az autók számára tilos a közlekedés. A világ számos országában megszervezett cicloviák alkalmával vasárnaponként megnyitják a városok kijelölt főútvonalait a járókelők előtt, hogy az utak teljes szélességében felszabaduljanak a gyalogosok, biciklisek, babakocsisok, a felnőttek és gyerekek számára.

Végre eljött a pillanat, amikor ez a csoda Magyarországon is megtörténhet! Budapesten először, szeptember 21-én, 10 és 14 óra között a pesti rakpart Lánchíd és Margit-híd közötti szakaszát fogják átengedni a gyalogosoknak. 

A városlakókra nagy felelősség hárul, ezen a napon nekik kell biztosítani, hogy az érintett útvonalon ne történjen más, csak annyi, hogy a gyalogosok, babakocsival és bringával közlekedők egyszerűen csak sétálnak és élvezik, hogy háborítatlanul közlekedhetnek a két híd között.

Persze a nyughatatlanok szervezhetnek pikniket, sorversenyt, vagy focimeccset is, a lehetőség adott!

A szervezők a következő össznépi mulatságokról gondoskodtak: lassúsági sétaverseny, jóga, utcazenészek, kórus, piknik, bubi alleycat, lábtenisz a záróvonal felett, görkoris szlalompálya...

Facebook esemény itt.

Ciclovia Bp #1 

Időpont: 2014. szeptember 21. 10:00 – 14:00

Helyszín: pesti rakpart Lánchíd és Margit-híd közötti szakasza

Az esemény politikamentes, nem kívánja támogatni egyik oldalt sem, kérnek titeket, hogy ne hozzatok pártokhoz köthető jelképeket, és kérik a politikusokat, hogy csak mint magánszemély jelenjenek meg a rendezvényen.