Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Belvárosi Biovásár Miskolcon

  • 2005. szeptember 06.
  • humusz

afonya.jpg2005. szeptember 9-én 9 órakor megnyitja kapuit a miskolci "Belvárosi Biovásár". A Belvárosi Biovásár célja az ökológiai gazdálkodás segítése a térségben, a megtermelt biotermékek miskolci piacának megteremtésével. A péntekenként 8-tól 14 óráig nyitva tartó vásár árkádsora valódi bio élelmiszerekkel várja a környezetkímélõbb ökológiai gazdálkodást támogató "tudatos vásárlókat".

Az ökológiai gazdálkodás számtalan elõnye közé tartozik a csökkenõ vegyszerhasználat is. Kevesebb vegyszer, kevesebb veszélyes hulladék...

2005. szeptember 9-én 9 órakor megnyitja kapuit a miskolci "Belvárosi Biovásár".

A vásár helyszíne a Görgey Artúr utca 5. szám alatti Tudomány és Gazdaság Háza (a volt "Technika Háza"), mely gyalogosan, kerékpáron, tömegközlekedéssel és gépkocsival is könnyen megközelíthető.

A péntekenként 8-tól 14 óráig nyitva tartó vásár árkádsora valódi bio élelmiszerekkel várja a környezetkímélőbb ökológiai gazdálkodást támogató "tudatos vásárlókat". A vásáron csak ellenőrzött, a Biokontroll Hungária Kht. vagy a Hungária ÖkoGarancia Kft. által minősített termékek árusíthatók. A vásár felügyeletét az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület látja el.

A vásáron a következő termékcsoportok árusítására van lehetőség: zöldségfélék, gyümölcsök; feldolgozott gyümölcs; savanyított termékek; méz, méhészeti termékek; növényi olajok; cereáliák, malomipari termékek; gyógynövények; bor; termesztett gomba; egyéb csomagolt bioélelmiszerek;
kenyér, pékáruk; tej, tejtermékek; füstölt húsáruk, étkezési zsír, szalonna.

A Belvárosi Biovásár célja az ökológiai gazdálkodás segítése a térségben, a megtermelt biotermékek miskolci piacának megteremtésével. Továbbá cél az egészséges táplálkozás népszerűsítése. E célok elérésének érdekében, a résztvevők bérleti díjat fizetnek - amely magában foglalja a vásár működési
költségeit és a vásár-felügyelet díját.

A piacon az árusítási céllal elfoglalt terület bérleti díja 1500Ft árkádonként.

A Tudomány és Gazdaság Háza Kft. a rendezvény ideje alatt díjmentesen a termelők rendelkezésére bocsátja saját tulajdonú asztalait.

A heti rendszerességgel működő vásáron szeretettel lát minden kedves érdeklődőt annak üzemeltetője, a Tudomány és Gazdaság Háza Kft., továbbá civil partnerei: az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület és a Zöld Akció Egyesület.

Forrás: Zöld Akció Egyesület