Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

BEGAS=öko-katasztrófa

  • 2007. augusztus 25.
  • humusz
A szentgotthárdi ipari parkba tervezett osztrák szemétégetõ megépítése elleni tiltakozó feliratot helyeztek el ismeretlenek a rábafüzesi határátkelõ magyar oldalán lévõ vastraverzre - közölte Soós Zoltán, a helyi PRONAS zöldszervezet vezetõségi tagja.

 

rábafüzesi határátkelő 2007 augusztus"Öko Katastrophe=Begas" - olvasható a transzparensen. A BEGAS annak az osztrák vállalkozásnak a neve, mely a határ menti erőműépítést finanszírozná.

A PRPONAS képviselője a Népszabadságnak azt mondta: szervezetüknek nincs köze a felirathoz, készítőiről sincs információjuk. Hozzátette: úgy gondolják, a térségben a már ismert zöld szervezeteken kívül mások is tenni szeretnének azért, hogy ne épülhessen fel az évi 240 ezer tonna osztrák kommunális hulladékot feldolgozó erőmű.

Bugán Józsefnek, Szentgotthárd alpolgármesterének sincs tudomása arról, hogy kik készítették a feliratot. Véleménye szerint a szöveg írásmódjáról elképzelhető, hogy német anyanyelvű lehetett a készítő.

Az alpolgármestertől megtudtuk: a szentgotthárdiak sem hagyták abba a tiltakozásokat. Legközelebb szeptember 3.-án Miénk itt a tér címmel összevont tanévnyitót rendeznek a város diákjainak, hogy a gyerekek jövője érdekében felhívják a döntéshozók figyelmét a tervezett szemétégető veszélyeire. A rendezvényre meghívnak osztrák és szlovén iskolákat is.

Forrás: Pronas/nol