Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Balmazújváros önkormányzata is nemet mond a böszörményi égetőre

  • 2007. március 26.
  • humusz
Balmazújváros Önkormányzatának Képviselõ-testülete önkormányzati határozatban fejezte ki tiltakozását a Hajdúböszörménybe tervezett hulladékégetõ ellen. A határozat szerint „az hátrányosan érinti Balmazújváros lakosságának egészségét és a Balmazújvároson megtermelt mezõgazdasági termékek eladhatóságát.”. Az önkormányzat határozata újabb határozott iránymutatás, hogy a térségnek nincsen szüksége hulladékégetõre.
Mint ismeretes a Thermic Energy Invest, egy un. „termikus hulladékhasznosítót”, nevén nevezve hulladékégetőt kíván felépíteni Hajdúböszörmény területén, amellyel kapcsolatban a Hajdúböszörményi városvezetés a közeljövőben hozza meg elvi döntését.
A civil szervezetek és immár Balmazújváros Képviselőtestület is arra kéri, Hajdúböszörmény Önkormányzatát, hogy mondjon nemet a hulladékégetésre, annak környezetszennyező és egészségkárosító hatása miatt.

A határozat szövege:
„Balmazújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 95/2007. számú határozata a hajdúböszörményi szemétégető megvalósítása tárgyában:
Balmazújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 2. § (3) bek. alapján tiltakozik a Hajdúböszörményben tervezett hulladékégető megvalósítása ellen, mivel az hátrányosan érinti Balmazújváros lakosságának egészségét és a Balmazújvároson megtermelt mezőgazdasági termékek eladhatóságát.
Megbízza Balmazújváros Város Polgármesterét, hogy Hajdúböszörmény Város Képviselő-testületének erre vontakozó ülésén személyesen képviselje a határozatban foglaltakat és számoljon be Balmazújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete következő ülésén az eredményekről.
Felkéri Balmazújváros Város Jegyzőjét, hogy a határozatot juttassa el Hajdúböszörmény Város Önkormányzatához.
Határidő: Folyamatos
Felelős: Dr. Tiba István polgármester, Szilágyi Jánosné dr. jegyző„


Bővebb információ:
Szuhi Attila, Zöld Kör
Tel: 52/532-478 06/30563-7749
email:[email protected]
web:www.zoldkor.net