Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bakonyi vasút védelmében

  • 2006. július 31.
  • humusz
Aláírásgyûjtéssel tiltakoznak Kóka Jánosnál veszprém megye 7 településének lakói a Veszprém-Veszprémvarsány közötti - 79 kilométeres szakasz megszüntetése ellen.

 

"A Cuha völgyet a Bakony egyik leglátogatottabb természeti kincsét elsősorban ezen a vonalon lehet megközelíteni. Az érintett települések polgármesterei nem értik, miért akarják megszüntetni a két évvel ezelőtt felújított vasútvonalat, azt kezdeményezi hogy a szakaszt nyilvánítsák ipari műemlékké és helyezzék örökségvédelem alá."


Forrás: Hir TV 

 

 

A Reflex Környezetvédő Egyesület honlapjáról:

 
   "Ne hagyjuk, hogy hazánk legszebb vasútvonala elpusztuljon, az 1969-ben elbontott Veszprém – Balatonalmádi folytatásának sorsára jusson! - Ez olvasható a 11-es sz. (Győr – Pannonhalma – Veszprémvarsány – Bakonyszentlászló – Cuha-völgy –Zirc – Eplény – Veszprém) vasútvonal megszüntetése elleni aláírásgyűjtő lapon. Az aláírási ívek letölthetők számos környezetvédő szervezet, köztük a REFLEX honlapjáról is (www.reflex.gyor.hu) Az aláírt íveket a szervezők az alábbi címre várják: Kancsal Károly jegyző (8431 Bakonyszentlászló, Vak Bottyán u. 1. Tel.: 88/573-110). - A Veszprémvarsány - Veszprém közötti vasúti személyforgalom tervezett megszüntetése ellen tiltakozó szervezetek július 25-i zirci fórumán állásfoglalást fogalmaztak meg, melyben a cuha-völgyi vasút megszüntetési tervének haladéktalan visszavonását kérik a közlekedési minisztertől. "Hisszük, hogy a (Győr – Pannonhalma – Veszprémvarsány – Bakonyszentlászló – Cuha-völgy –Zirc – Eplény – Veszprém) vasútvonal megszüntetési terve csupán egy nem kellően átgondolt felvetés volt" - fogalmaz a Kóka Jánosnak küldött állásfoglalás. (Az állásfoglalás teljes szövege a mellékelet dokumentumban olvasható). A Cuha-völgyi vasút megmentéséért szervezett akcióhoz további zöld szervezetek csatlakozása várható. Az aláírás-gyűjtés a napokban a Művészetek völgyében folytatódik."

 

Az ALÁÍRÁSGYŰJTŐ LAP letölthető a Reflex egyesület honlapjáról. (Az íveket 2006. augusztus 21-ig kérik visszaküldeni a lap alján megjelölt címre.)