Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

?Az újragondolt papír!?

  • 2003. október 30.
  • humusz
A HuMuSz rajzpályázatot hirdet!
Szeretnénk, ha minél több gyermek lerajzolná és elküldené nekünk, hogy hogyan gyûjtik /gyûjtötték a papírt a suliban, illetve hogy szerintük mi történik a használt papírral a gyárban.

Pályázhatnak az általános iskolák 1-6 osztályos tanulói.

A HuMuSz ezzel a pályázattal a papírgyűjtések és az újrahasznosítás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Szeretnénk, ha a gyűjtés során mind több gyerek számára válna világossá, hogy a papír érték, amivel takarékosan kell bánni, hogy az elhasznált papír nem szemét, hanem fontos másodnyersanyag ? amiből a papírgyárak új termékeket készítenek. Célunk az is, hogy a gyerekek füzetei újrapapírból készülhessenek. Ehhez azonban előbb az igényt kell megteremteni: azt, hogy a gyerekek ismerjék, keressék ezeket a termékeket. Ha ezt sikerül felmutatni, akkor talán a papírgyárak hajlandóak lesznek iskolai újrapapír termékeket gyártani.

Arra kérjük az erre érzékeny pedagógusokat, hogy beszélgessenek ezekről a többet a gyerekekkel.

Szeretnénk, ha minél több gyermek lerajzolná és elküldené nekünk, hogy hogyan gyűjtik /gyűjtötték a papírt a suliban, illetve hogy szerintük mi történik a használt papírral a gyárban.

Szeretettel várunk minden erről készült rajzot! A rajzok A/4 vagy A/3-as rajzlapon, bármelyik kézzel, tetszőleges technikával készülhetnek. És szívesen vesszük, ha mellé egy kis magyarázatot is csatolnak.

Díjak: 8 db. készlet a saját merített újrapapír készítéséhez (1-4 osztályosok díja); 4 db. papírtégla készítő készülék (5-8 osztályosok díja)

Beküldési határidő: 2003. november 30.

A borítékra kérjük írják rá: ?Az újragondolt papír?

A pályaműveket az alábbi címre várjuk:

Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz)

1111 Budapest, Saru u.11.

További információ: Tel/Fax.: (1) 386-2648