Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akció indul a tisztább Szegedért

  • 2007. szeptember 20.
  • humusz

A hulladékok okozta környezetszennyezés csökkentése és a köztisztaság javítása érdekében indítja el Tisztább Szegedért Akció (TISZA) elnevezésû programját a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. - jelentette be Szabó Ferenc, a cég ügyvezetõje csütörtökön a Tisza-parti városban.

 

A korszerű hulladékgazdálkodás és a köztisztaság területén a lakosság együttműködése nélkül nem lehet jelentős eredményeket elérni, ezért indítja el a cég szombaton, a Takarítási Világnapon a TISZA projektet - mondta.

A 2008-ban is folytatódó programsorozat célja, a környezeti kultúra javítás, s a városban élők, valamint az itt működő vállalkozások környezeti szerepvállalásának erősítése.

Szombaton a cég - elsősorban adminisztratív és vezetői területen dolgozó - munkatársai önkéntes feladatként tisztábbá és szebbé teszik a város számos pontját. A Kht. a korábbi évekhez hasonlóan papír- és italoskarton-gyűjtési akciót szervez óvodásoknak és általános iskolásoknak. Még az idei évben a hulladékgazdálkodás és a szelektív gyűjtés fontosságáról tájékoztató füzetet juttatnak el a város minden háztartásba - ismertette a program részleteit Szabó Ferenc.

A cég másod-nyersanyag gyűjtési bemutatókat szervez Szeged több pontján és a megye 11 településén. Kuk(A)rt néven hulladéktartály díszítő akciót, valamint környezetvédelmi témájú fotópályázatot hirdetnek, s várják a hulladékok kreatív hasznosításával készült tárgyakat is - tudatta a szakember.

Egy pályázat keretében pedig kiválasztják a város legkörnyezettudatosabb cégét is - tette hozzá.

 

 

Forrás: STOP