Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Áder János kinevezte Kőrösi Csabát

  • 2015. január 08.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósággal bővült a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH). 

Új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával bővült a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) – jelentette be Áder János köztársasági elnök hétfői sajtónyilatkozatában a Sándor-palotában. Az új igazgatóság vezetője Kőrösi Csaba lesz.  Kőrösi korábban rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, állandó ENSZ-képviselő volt.

Áder: Minden embert érint

A köztársasági elnök újságírók előtt közölte: rövid és hosszú távú okok egyaránt magyarázzák az új szervezeti egység létrehozását. A hosszú távú okok között arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezeti fenntarthatóság pártokon, ciklusokon átnyúló feladat, amely minden embert érint. Úgy fogalmazott, hogy az a fejlődés, amelyet ma sokan fenntartható fejlődésnek hívnak, megítélése – és sok tudós álláspontja – szerint ebben a formájában fenntarthatatlan. 

Új megállapodás kell

Rövid távú okként azt említette, hogy idén decemberben Párizsban kísérletet tesznek a kiotói egyezményt váltó új megállapodás megalkotásra. A kiotói egyezményt abban a formában, ahogyan korábban megkötötték, nem lehet folytatni, szélesebb bázisú, több országot érintő megállapodásra van szükség – mondta Áder János, hozzátéve, hogy azokat az országokat is be kell vonni, amelyek a kiotói egyezményt nem írták alá, vagy mentesültek az aláírása alól.

Magyarországnak segítenie kell a közös munkát Párizsban – hangsúlyozta az elnök, aki felkérte erre a feladatra Kőrösi Csabát. Kőrösi Csaba is kiemelte nyilatkozatában, hogy idén decemberben meg kell állapodni a klímaváltozás kezeléséről, megfékezéséről.

Fodor Gábor örül

Üdvözlöm Áder János bejelentését, miszerint a KEH-en belül Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóság jön létre – közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke.

Forrás: origo.hu