Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ablakon Bedobott Pénz

  • 2016. május 26.
  • PKata

Követ_EgyesületMegvalósult szervezeténél az elmúlt 5 évben olyan környezetvédelmi intézkedés, amely egyben gazdasági hasznot is hozott? Csatlakozzon programunkhoz, mutassa be fejlesztését, és nyerje el a 2017-es díjak egyikét!

Az Ablakon Bedobott Pénz (ABP) Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek. Esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.

A KÖVET Egyesület 2016/2017-ben 12. alkalommal szervezi meg az Ablakon Bedobott Pénz Programot. A részt vevő szervezetek kétoldalas esettanulmányban mutatják be az elmúlt években sikeresen megvalósított intézkedéseiket, azok megtérülési idejét, környezeti megtakarítási eredményeit. Az esettanulmányokat a 2017-es Ablakon Bedobott Pénz című kiadványban, valamint a www.ablakonbedobottpenz.hu oldal online adatbázisában tesszük közzé.

A KÖVET szakértői az intézkedéseket a helyszínen auditálják, majd független, szakmai zsűri dönt, kik kapják a 2017-es Környezeti Megtakarítás Díjakat.

ABP

Díjak

A legszebb mosott gyümölcs tálban: ráfordítást nem igénylő intézkedések

A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs: három éven belül megtérülő beruházások

A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások

Karbon-megtakarítás különdíj: a legnagyobb CO2-egyenérték-kibocsátáscsökkentést eredményező intézkedések

ÚJ KATEGÓRIA: karbon-megtakarítás különdíj a legnagyobb CO2-egyenérték-kibocsátáscsökkentést eredményező intézkedésekre (nonprofit szervezet/intézmény)

 

A program menete

Szándéknyilatkozat aláírása2016. szeptember 30.

Esettanulmányok elkészítése:2016. december 12.

Helyszíni auditok:2017. március 15-ig

Kiadvány szerkesztése, nyomtatása:2017. február-április

Zsűri értékelése:2017. április

Ünnepélyes díjátadó konferencia:2017. május 26.

 

Részvételi feltételek

A programba olyan 5 éven belül megvalósult környezetvédelmi beruházásokkal, intézkedésekkel lehet jelentkezni, melyek gazdaságilag megtérülnek. A jelentkezés feltétele, hogy a fejlesztéseket bemutató, részletes adatok rendelkezésre álljanak (számszerűsített környezeti javulás CO2-egyenértékre is átszámítva, beruházási költség, éves működtetési költség, éves megtakarítás és megtérülési idő).

A benyújtott intézkedéseknek minden esetben már megvalósult, működő és pénzügyileg megtérülő fejlesztéseknek kell lenniük, de a megtérülés a program jelentkezési határidején is túlnyúlhat. A jelentkezők szervezetenként legfeljebb 10 különböző intézkedéssel vehetnek részt a programban. Lehetőség van arra is, hogy két vállalat vagy szervezet közösen megvalósított fejlesztését közös esettanulmányban mutassa be.

A KÖVET Egyesület által korábban díjazott intézkedéssel is lehet újra nevezni abban az esetben, ha az intézkedést az eltelt idő alatt továbbfejlesztették. Újdonság, hogy a zsűri idén egy új kategóriában is díjazza az intézkedéseket: A legtöbb CO2-egyenérték-megtakarítást eredményező intézkedést karbon-megtakarítás különdíjjal jutalmazza a zsűri, már külön a nonprofit intézmények kategóriájában is!

 

Jelentkezés

Jelentkezni a szándéknyilatkozat kitöltésével lehet, amely letölthető a www.ablakonbedobottpenz.hu oldalról. A szándéknyilatkozatot elektronikus úton kell eljuttatni a KÖVET Egyesülethez, Supka Bálint projekt felelős részére ([email protected]). A részvételi díjról a jelentkezést követően átutalásos számlát állítunk ki.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 30.

 

További részletes információk a program oldalán találhatók.

 

Forrás: http://www.piacesprofit.hu