Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

13 éve virágot a szemétért akció Nyíregyházán - új helyszín

  • 2016. február 22.
  • sklania

 

Ismét virágot kaphatnak hulladékért azok, akik részt vesznek a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. akciójában. Február 29-e és március 12-e között, aki a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarba beviszi a különválogatott hulladékát, utalványt vagy növényi hulladékból készült komposztot kap ajándékba.

Tizenhárom éve hirdeti meg a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. a Hulladékért virágot akciót. A szemléletformáló eseményt hagyományosan a lomtalanítást megelőző időszakban rendezik meg azért, mert az tapasztalták, a lomtalanítás során a lakosság sok olyan szemetet tesz ki, amelyeket újra lehet hasznosítani. Éppen ezért a hulladékkezelő cég megpróbálja az embereket arra ösztönözni, hogy a már feleslegessé vált holmikat a szolgáltatónak adják át. Ezután lehetőség nyílik arra, hogy a már szükségtelen dolgokat a megfelelő módon kezeljék és újrahasznosítsák a szakemberek. A Hulladékért virágot akciót a társaság visszaköltöztette a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarba, ahol a hulladék kezelése rutinfeladatnak minősül. Itt az akció során összesen közel 100 tonna hulladékot is át tudnak venni.

CÉL : A LAKOSSÁG SZEMLÉLETFORMÁLÁSA

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, az akció lényege, hogy a lakosság számára már használhatatlanná vált csomagolóanyagot megfelelő módon gyűjtse be a társaság. Az ügyvezető hozzátette, ezt úgy valósítják meg, hogy a lakosságot a kényelmi zónájából egy kicsit elmozdítják. Petró Árpád kifejtette, nagyon kényelmes egy lomtalanításkor kihelyezni a hulladékot, de most arra veszik rá az embereket, hogy térjenek be a Hulladékudvarba. Ott utalványokkal kedveskednek fáradozásaikért . Hozzátette, az akció több szempontból is jelentős, hiszen így a lakosság számára a már használhatatlanná vált anyagok értéket képviselnek.

TÖBB HELYSZÍNEN BEVÁLTHATÓ UTALVÁNYOK

A társaság honlapján,  illetve a Korányi utcai Hulladékudvarban a lakosság rendelkezésére áll egy lista, amelyen látható, mekkora mennyiségű hulladékért milyen ajándékutalványt várhatnak. Ezek a bónok Nyíregyháza több üzletében és szolgáltatójánál válthatók be. Többek között virág, és kertészeti üzletekben, könyvesboltban, vagy akár a NYÍRVV Nonprofit Kft-nél parkolóbérletet is vehetnek az utalványért. Az akcióban részt vevő üzletetek és szolgáltatók teljes listáját megtalálják a www.thgkft.hu oldalon.

Forrás: http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/hirek/1607/787141/20160219_uj_helyszinen_a_hulladekert_viragot_akcio_1.htm