Tükörben a Világ Kiállítás

Időpont: 
csütörtök, 2014, október 2 - 09:00 - vasárnap, 2014, október 12 - 13:00
Helyszín: 
Millenáris “C” épület, Pixel-Galéria: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

 

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném? 

A Tükörben a Világ színes, kacskaringós vízió temérdek installációval és játékkal. Célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása.

Az interaktív kiállítás központi kérdése: Mire van szüksége egy emberi lénynek, és ennek mi a hatása a környezetére?

A kérdésre válaszul az alkotók tíz izgalmasan berendezett szobát álmodtak meg, Manfred Max-Neef chilei közgazdász filozófiája alapján. Minden egyes szoba kapott egy nevet:
 Tudás. Túlélés. Választás. Alkotás. Identitás. Pihenés. Biztonság. Szeretet. Álom. Részvétel. 
A kiállítás kartonfalakra és posztamensekre épül. A helyi adottságok és a mobil elemek segítségével a teret 10+1 fő egységre tagoljuk. Az egyes terekben képek, szövegek, installációk és játékok várják a látogatókat.

A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás, az ökológiai lábnyom, vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.

A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat, környezeti nevelést szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Olyan jólét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait.

A kiállítás mellett Konferenciákkal, Szemléletformálással, Workshopokkal és egyéb aktivitásokkal színesítik a programot, a megrendelőkkel és a partnerekkel szoros együttműködésben.

Csoportok részére 1,5 órás szakmai tárlatvezetésre ingyenesen lehet regisztrálni az ÖKO-Pack oldalán!

További információ: 
Hankó Gergely: telefonszám: 06 70 249 6113 e-mail: [email protected]