Terézvárosi Korzó - "A MI utcánk – a MI jövőnk!"

Időpont: 
szombat, 2014, szeptember 20 - 10:00 - vasárnap, 2014, szeptember 21 - 18:00
Helyszín: 
Andrássy út (Kodály körönd - Bajza utca)

A Terézvárosi Önkormányzat hagyományos résztvevője a kerületükben megrendezett Autómentes Nap programjainak.

A Terézvárosi Korzó évek óta látványos és mozgalmas színfoltja az Andrássy úti rendezvénynek. A sok ezer résztvevő pozitív visszajelzései mellett 2013-ban a sikeres szervezésért minisztériumi elismerésben is részesültek. Céljuk idén sem más, minthogy a környezettudatos gondolkodásra és az egyéni felelősségvállalásra játékos és szórakoztató formában hívják fel a figyelmet. Várják Önöket ökoprogramjaikkal a Kodály körönd és a Bajza utca között!

Az önkormányzat sátrában lehetőség nyílik bepillantani a környezetvédelem és a környezeti nevelés területén az utóbbi évek során született eredményekbe, továbbá megismerkedni a jövő célkitűzéseivel. A kvízjátékok, a környezetvédelmi fejtörők, az egészséges életmódot népszerűsítő akciók célja aktivitásra ösztönözni minden résztvevőt. A helyes megfejtőket apróbb ajándékokkal jutalmazzák, a hétvége folyamán pedig több alkalommal is értékes nyereményeket sorsolnak ki: szombaton 13.00 és 16.00, vasárnap pedig 12.00, 15.00 és 17.00 órakor. Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere őszi gyümölcsökkel kínálja a látogatókat.

Izgalmas, érdekes helyszíne lesz a Terézvárosi Korzónak az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér sátra is, ahol az őszi évad gazdag programkínálatához kapcsolódóan a nagyokat sok-sok játékkal, kulturális fejtörővel, a kisebbeket táncházzal és gyerekelőadásokkal várják. Emellett az Eötvös10 Oázisban kézműves foglalkozásokkal, öko-hangszerbemutatóval is készülnek.

A családok minden tagját végigjárhatja az Ökolimpia állomásait, ahol menetlevéllel a kézben érdemes teljesíteni a feladatokat, hogy a végén különféle ökojátékok gazdái lehessünk. A különleges sportok kedvelői kipróbálhatják a mászófalat, a quad-bike-ot és az óriáskerékpárt is. Óriás-társasjátékok - jenga, kockatorony, malom és frizbi – várják azokat, akik ügyességüket és logikájukat is próbára tennék. 

Gyermekprogramok:

2014. szeptember 20., szombat: 

10.30 Táncolka - dalok, táncok, magyar népi gyermekjátékok a Csillagszemű Táncegyüttes tagjainak vezetésével. A program erre a napra kiköltözik állandó helyéről, az Eötvös10-ből. 

13.30 A három nyúl, Sün Balázs; – játszó: Kontha Nelli, Batyu Színház

15.30 Csirió a mókus, A török és a tehenek – játszó: Kontha Nelli, Batyu Színház

 

2014. szeptember 21., vasárnap:

10.30 Papírszínházi előadás: Egy pöttyös nap, Vigyázz vadász! – mesélő: Kontha Nelli 

13.30 A kolbász, a béka és az egér, Két kecskegida – játszó: Tárnok Marica, Marica Bábszínháza

15.30 Világjáró békák – játszó: Tárnok Marica, Marica Bábszínháza

A Terézvárosi Korzó az Autómentes napon a VI. kerület önálló rendezvénye.

Szervező: Terézváros Önkormányzata megbízásából a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.

 

További információ: 
http://www.eotvos10.hu/eotvos10/index.php/hirek/item/526-terezvarosi-korzo-az-automentes-napon