Programozz környezettudatosan!

Időpont: 
péntek, 2014, október 10 - 18:00 - vasárnap, 2014, november 16 - 18:00
Helyszín: 
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara programozó versenyt hirdet, melyben a környezettudatos magatartás és a programozás összefüggésére hívja fel a figyelmet. Az idei feladatok a labirintus témakörét dolgozzák fel.

A verseny célja: a versenyfeladat megoldására alkalmas komplett program készítése, mely a feladat működőképes megoldásán túl hosszabb idejű futtatás esetén is minimális energiafelhasználással működik, és maximális eredménnyel valósítja meg a feladat kiírását.

A versenyben részt vehet: a szervező és értékelő bizottság tagjain és családtagjain kívül mindenki, aki rendelkezik diákigazolvánnyal; önállóan vagy csapatban, akár több pályamunkával is.

A verseny a beadási határidőig (2014. november 16.) elkészített, weblapon keresztül a Karhoz eljuttatott programok között zajlik. A Kar az értékelés során minden versenyző program számára ugyanolyan számítógépet és egyéb körülményeket biztosít. A programokat a zsűri hosszú ideig futtatja. A futtatás során folyamatosan méri a számítógép monitor nélküli energiafelhasználását és a feladatmegoldás pontszámát. Az értékelés egyfelől a feladatmegoldás hatékonysága, másfelől a mért energiafelhasználás alapján történik.

A verseny díjazása: összesen 350 000 Ft.

A verseny két kategóriában lesz értékelve: középiskolás és egyetemista

Az idei feladatok a labirintus témakörét dolgozzák fel.

Versenykiírás: progverseny.itk.ppke.hu

További információ: 
progverseny.itk.ppke.hu és [email protected]