Magyarországon a Greenpeace hajója

Időpont: 
szombat, 2012, július 14 - 09:00 - kedd, 2012, július 17 - 20:00
Helyszín: 
Budapest, Hősök tere

2012. július 14-én, szombat délelőtt állítja fel a Greenpeace egy 25 méter hosszú és 13 méter magas tengeri halászhajó közel életnagyságú mását, amely július 17-ig lesz látható Budapesten, a Hősök terén.

Az esemény egy közép-kelet európai kampány körút része. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy az EU tagjaiként a szárazföldi országoknak is módja van befolyásolni, hogy az unió a fenntartható halászatot, vagy az ipari rablóhalászatot támogassa-e az általunk is fizetett adókból.

A budapesti rendezvény mind a négy napján izgalmas családi programot, gyermekjátékokat, versenyeket is kínál majd a látogatóknak (horgászat hordóban, aszfalt rajz, halászati totó stb.). Már az első napon, július 14-én reggel érdemes a helyszínre látogatni, mert maga a hajó felállítása is látványos, mindenütt nagy érdeklődés övezte esemény.

A hajó mellett egy 12 méter magas halászhálóban elhelyezett fotókiállítás és filmvetítés teszi majd láthatóvá a tengereinkben jelenleg közpénzekből támogatott pusztító tevékenységeket.
Ezek a tengeri iparszerű halászat pusztító módszereit, a partmenti kis halász közösségek egyre súlyosbodó helyzetét és az óceánok élővilágának szépségeit, a válságból kivezető utat is bemutatják.

Az Európai Közös Halászati Politika reformjáról és a Greenpeace halászati politika túrájáról a Greenpeace Magyarország weboldalán követhetik az eseményeket, és további részletes információkat, fotókat, filmeket találnak majd a világ tengereinek helyzetéről.

Az esemény kapcsán 2012. július 16-án 9 óra 30 perckor egy sajtótájékoztatót szervez a Greenpeace, amelyen elmondjuk, hogy miért van itt nálunk, egy tengerrel nem rendelkező országban a hajó, mi köze van Magyarországnak a tengerek védelméhez, miért hat negatívan a magyar gazdaságra a tengerek kirablása és mit tehetünk mind az egyes emberek, mind a döntéshozók szintjén a sokszínű tengeri élővilág megmentéséért.

Ugyancsak július 16-án délelőtt 11 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben konferenciát is szervezünk. Ezen neves hazai halászati szakemberek tartanak előadásokat az iparszerű halászat okozta válságból kivezető utakról, a halászattal kapcsolatos hazai és nemzetközi folyamatokról, a hazai haltenyésztésről, valamint a Greenpeace is ismerteti  álláspontját.

Minden érdeklődőt várnak az izgalmasnak ígérkező rendezvényre!

További információ: 
Kapcsolat: Rodics Katalin [email protected] 06 20 4791916